GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 01.07.2021 10:07:36

Tampa povečala prednost v finalu NHL

Hokejisti Tampa Bay Lightning so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NHL s 3:1 premagali Montreal Canadiens in v finalni seriji v boju na štiri zmage vodijo z 2:0. Ključni gol za drugo zmago Tampe je dosegel Blake Coleman, v vratih pa je blestel Andrej Vasilevskij.

Colemanu je v zadnjem hipu druge tretjine z enim od lepših golov sezone uspelo unovčiti bliskoviti protinapad Tampe. Podajo z leve je po skoku prestregel v zraku in plošček med padanjem ob branilcu nekako usmeril v gol, mimo vratarja Montreala Careyja Pricea, za ponovno vodstvo Tampe.

Pred tem je v 7. minuti druge tretjine domače moštvo z golom Anthonyja Cirellija prišlo do vodstva z 1:0. Montreal je štiri minute kasneje izkoristil igro z igralcem več za izenačenje, gol je dosegel Nick Suzuki.

Ob Colemanu in njegovem "letečem golu" je na tekmi izstopal Vasilevskij, ki je zbral 42 obramb. Usodo gostov pa je z golom v 16. minuti zadnje tretjine zapečatil Ondrej Palat.

Finalni dvoboj se po dveh tekmah v Tampi zdaj za naslednji dve tekmi seli v Montreal. Tretja tekma bo v noči iz petka na soboto po slovenskem času.



Do takrat pa bo beseda tekla predvsem o golu Colemana, ki je za Tampo prišel ob pravem času. "Mislim, da nihče ne načrtuje skokov po ledu, ampak je bilo to vse, kar sem lahko storil, glede na okoliščine," je bil po tekmi skromen Coleman.

Pomen gola za ponovno vodstvo tik pred koncem druge tretjine je izpostavil tudi trener Tampe Jon Cooper: "Vsekakor je gol prevesil težo dogajanja v našo prid pred začetkom zadnje tretjine. Gol ne bi mogel priti ob boljšem času."

V letošnji končnici je Montreal izgubil vse tekme (6), ko je zaostajal po dveh tretjinah. Ko je bil rezultat izenačen po drugi tretjini, so Canadiens nato zmagali na vseh štirih srečanjih doslej.

Po drugi zaporedni zmagi pa je tudi statistika Stanleyjevega pokala zdaj močno v prid Tampe. Od 51 ekip, ki so povedle z 2:0 v finalu lige NHL, jih je kar 46 doslej tudi prišlo do končne zmage.

Značke: hokej, nhl, finale

Članki iz rubrike