klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

FZS PR
FZS PR
0 30.06.2021 11:53:48

Rosič izenačil rekord in osvojil turnir

Dejan Novak pri zaključnem udarcu
Kot je bilo pričakovati, se vročica slovenske footgolf lige stopnjuje in tokrat je bil organizator 3. kroga FK Ptuj. Pri moških je tokrat ponovno slavil Gaj Rosič, član FK Posočje Bovec, ki je izenačil rekord igrišča na Ptuju z 12 udarci pod parom.

Pri seniorjih je že tretjič letos slavil Vasja Kovač, član FK Posočje Bovec, pri ženskah pa je tokrat zmagala Nina Marič iz FK Pomurje, ki je dokazala, da bo letos izjemna konkurenca Niki Gerbec. Vseh pet klubov dokazuje, da so veliko trenirali, in tudi tokrat je borba kljub izjemno visokim temperaturam trajala vse do konca.
Na Ptuju je v nedeljskem popoldnevu zahteven footgolf turnir v težkih vročinskih razmerah odigralo kar 64 tekmovalk in tekmovalcev. Bili smo priča zanimivim »flightom«, kjer se je čutilo kar nekaj nervoze, saj ptujski turnir šteje za uvrstitev na jesensko EP, ki bo na Madžarskem. Kljub vsemu pa je bilo na malce tršem igrišču zaradi pomanjkanja padavin kar nekaj izjemnih iger posameznikov, ki so pogoje izkoristili sebi v prid. Ponovno smo bili priča dejstvu, da se vsi klubi trudijo v organizacijski in tekmovalni smeri. Dobivamo nove obraze, ki postajajo resna konkurenca obstoječim najboljšim footgolfistom.

Nina postaja resna konkurenca Niki

Gaj Rosič je na Ptuju ponovno dokazal, zakaj je osvojil zadnja tri državna prvenstva. Brez napak in mirno je zaključeval luknje kot po tekočem traku. Med moškimi je vsekakor pomembno izpostaviti Admirja Ičanovića, ki je odigral sanjsko tekmo, pri ženskah pa je tokrat mlada Nina Marič premagala šampionko Niko Gerbec. Nika si je lani zaželela konkurenco in zdaj jo je z Nino tudi tudi dobila. Nina si kot nekdanja nogometašica želi, da bi se več njenih kolegic začelo ukvarjati s footgolfom, saj je ta lahko izredno lepa dopolnitev nogometa. Tretje mesto je tokrat osvojila Irena Krajnc s Ptuja. Vse to je dobro za razvoj footgolfa v Sloveniji, ki je številne kraje in igralce povezal tako s tekmovalnega kot s prijateljskega vidika.

Ičanović in Wajs dokazala svojo kvaliteto
Admir Ičanović, član Footgolf Cluba Sport M iz Olimja, ki je tokrat z izjemno igro v drugem delu igrišča za footgolf na Ptuju dokazal, da je izjemen igralec, ki bo v prihodnje krojil vrh slovenskega footgolfa. Po tekmi na Ptuju nam je povedal: »Že v četrtek na treningu sem imel dober občutek in sem videl, kje imam še možnosti, da svojo igro izboljšam s pravo taktiko. Imel sem zelo dober in zelo motiviran 'flight'. Iztok Ogrizek, Mirnes Šišić in Viktor Belak so bili vsi v dobri poziciji. Do devete luknje sem bil na –2, nato sem od devete do sedemnajste vse luknje igral –1, kar me je na koncu pripeljalo do odličnega drugega mesta. Vedel sem, da če na vsaki luknji igram –1, bom zagotovo med najboljšimi tremi, kar mi je tudi tokrat uspelo. Igral sem neobremenjeno in na koncu se mi je dobra igra obrestovala z mojim najboljšim rezultatom v footgolfu. Čestitke vsem, ki so bili v teh visokih temperaturah na najvišjih mestih, in čestitke FK Ptuj za organizacijo.«

Ni vse v moči udarca, pomembnejša sta taktika in zadnji udarec

Mihael Wajs iz Pomurja je tokrat zasedel odlično tretje mesto in bil po podelitvi nagrad za najboljše vidno zadovoljen: »Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo na Ptuju, da so se mi stvari obrnile v pravo smer in da sem zadel nekaj ključnih zadnjih udarcev. Dejan Novak, moj mentor in dober prijatelj, mi je ptujsko igrišče resnično dobro predstavil in zelo sem vesel, da sem ga tokrat premagal na njegovih tleh. Ptujsko igrišče mi zelo ustreza, sam pa sem začel igrati bolj pragmatično, in ne več tolik na moč. Ni vse v moči udarca; pomembnejša sta taktika in zadnji udarec, ki ti lahko uniči rezultat, lahko pa te tudi dvigne med najboljše slovenske footgolfiste.«
Vasja Kovač, član FK Posočje iz Bovca, je povedal, da ni pričakoval tokratne zmage v seniorski konkurenci na Ptuju. Napeto je bilo do zadnje luknje na igrišču: »Letošnjo sezono sem startal na naslov državnega prvaka in trenutno mi gre vse po načrtu. Veselim se EP na Madžarskem, kjer bomo najboljši slovenski footgolfisti zagotovo dosegli dober rezultat, saj se vidi, da napredujemo na nacionalni ravni.« Drugo mesto je tokrat osvojil Renato Hvalec, tretje pa Nani Matjašič.
Damijan Turk, predsednik Footgolf zveze Slovenije, je strnil nedeljsko dogajanje: »Izjemno me veseli, da smo tudi na tretji tekmi dosegli število 60 igralcev in imeli predstavnike v prav vseh kategorijah. Organska rast je tista, ki me navdaja z optimizmom. Vse letošnje tekme so pokazale, da Slovenija postaja dežela footgolfa. Na tekmi so bili prisotni predstavniki vseh slovenskih klubov. Vsaka tekma prinese kakšno novo presenečenje; tokrat smo malo razočarali domačini, a posledica tega je, da so bili gostujoči igralci toliko bolj veseli. Zelo se veselim letošnjega EP na Madžarskem, saj bo glede na konkurenco zelo težko sestaviti reprezentanco, a to so že sladke skrbi.«

Izidi 3. kroga Slovenske footgolf lige na Ptuju; ženske: 1. Nina Marič (FK Pomurje), 2. Nika Gerbec (FK Posočje Bovec), 3. Irena Krajnc ((FK Ptuj)); moški nad 46 let: 1. Vasja Kovač (FK Posočje Bovec), 2. Renato Hvalec (FK Pomurje), 3. Nani Franc Matjašič (FSC M Olimje); moški do 46 let: 1. Gaj Rosič (FK Posočje Bovec), 2. Admir Ičanović (FSC M Olimje), 3. Mihael Wajs (FK Pomurje), 4. Denis Mlekuž (FK Posočje Bovec), 5. Mirnes Šišić (FSC M Olimje), 6. Ian Emeršič (FK Ptuj), 7. Dejan Novak (FK Ptuj), 8. Boštjan Pek (FK Ptuj), 9. Iztok Ogrizek (FK Ptuj), 10. Gašper Marič (FK Pomurje); mladinci: 1. Anžej Kvas, (FK Ptuj), 2. Enej Huber, (FK Ptuj), 3. Gal Huber, (FK Ptuj)

Galerija
Značke: footgolf, liga

Članki iz rubrike