mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 30.06.2021 13:02:48

Predsednik Moka olimpijce znova poznal k cepljenju

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je olimpijce po vsem svetu pozval k cepljenju pred odhodom na igre v Tokio, ki se bodo začele 23. julija. To je storil, četudi naj bi bilo 85 odstotkov članov vseh olimpijskih reprezentanc že cepljenih proti novemu koronavirusu.

"Tudi če te številke presegajo naša pričakovanja, pozivam nacionalne olimpijske komiteje in vodstva olimpijskih delegacij, da si še naprej prizadevate k povečanju te številke," je v pismu zapisal Bach.


Skoraj vsi člani delegacije Moka, ki bodo v Tokiu, so bili cepljeni ali pa so novi koronavirus že preboleli. Med predstavniki medijev je ta stopnja med 70 in 80 odstotki. "To kaže na globoko spoštovanje japonskih gostiteljev in vseh, ki sodelujejo pri izvedbi OI," je dejal Bach.

Sedeminšestdesetletni Nemec je športnike znova pozval, naj se pred odhodom na OI seznanijo z vsemi ukrepi proti širjenju virusa. "Spomniti vas želim, da vsi predstavljamo olimpijsko gibanje in da bodo oči sveta uprte v nas, opazovan bo vsak naš korak," je poudaril Bach.

Članki iz rubrike