Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.06.2021 18:27:02

Đoković brez težav boljši od nekdanjega finalista

Reuters
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je že napredoval v tretji krog tretjega turnirja za grand slam v sezoni. Na osrednjem igrišču v Wimbledonu je po treh nizih ugnal nekdanjega finalista na sveti travi, Južnoafričana Kevina Andersona s 6:3, 6:3, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 43 minut.

Za nastop v drugem tednu turnirja se bo 34-letni Beograjčan pomeril z boljšim iz obračuna med Italijanom Andreasom Seppijem in Američanom Denisom Kudlo.

Đoković, ki v Wimbledonu lovi šesto lovoriko, skupno pa rekordno 20. na turnirjih velike četverice, je v prvem nizu do odločilnega "breaka" prišel v osmi igri, v drugem pa je dvakrat zapovrstjo ob koncu odvzel servis finalistu v All England Clubu leta 2018. V tretjem nizu je Anderson znova stik s številko ena držal do osme igre, Srb pa je nato izkoristil tretjo žogico za "break" in v naslednji igri zanesljivo zaključil dvoboj.

Đoković je bil po dvoboju celo presenečen nad prikazanim. "Taktično sem želel napraviti čim manj neizsiljenih napak z osnovne črte. Vedel sem, da ne bom imel veliko priložnosti, ampak nato mi je šlo še veliko bolje od rok, kot sem pričakoval," je dejal Srb, ki je napravil vsega šest neizsiljenih napak ob 25 "winnerjih".

"Seveda vedno verjamem vase, ampak še vseeno je šlo za res brezhibno predstavo," je nato še dodal Đoković. "Kevin je zelo nevaren na hitrih igriščih, tukaj je igral v finalu, tudi na OP ZDA, nato pa imel nekaj težav s poškodbami. Zadovoljen sem z zmago v treh nizih, čeprav je bilo tesno, zgolj po break v vsakem nizu. Serviral sem dobro in tudi vračal kar v redu, še posebej, ker je težko igrati proti nekomu, ki tako dobro servira," je še skromno poudaril Đoković.



Poleg srbskega zvezdnika je danes v drugi krog napredoval tudi Matteo Berrettini. Italijan, sicer sedmi nosilec Wimbledona, je po štirih nizih ugnal Argentinca Guida Pello s 6:4, 3:6, 6:4, 6:0.

Izpadel pa je 12. nosilec, Španec Pablo Carreno-Busta, od katerega je bil po treh nizih boljši nekdanji polfinalist na sveti travi (2017), Američan Sam Querrey.

Med posameznicami je po treh nizih v drugi krog napredovala Ukrajinka Jelina Svitolina. Tretja nosilka na sveti travi je ugnala Belgijko Alison Van Uytvanck s 6:3, 2:6, 6:3. Izpadla pa je peta nosilka, Kanadčanka Bianca Andreescu, ki je morala priznati premoč Francozinji Alize Cornet z 2:6, 1:6.

Napredovanje si je zagotovila tudi finalistka OP Francije, Rusinja Anastasija Pavljučenko. Boljša je bila od Romunke Anno Bogdan s 6:2, 6:2.

Značke: tenis, turnir

Članki iz rubrike