Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 30.06.2021 14:22:08

ODLIČNO! Bedene uspešno čez prvo oviro

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno začel nastope na grand slamu v Wimbledonu. V prvem krogu je s 6:4, 6:4, 6:0 po uri in 43 minutah premagal 22-letnega Francoza Corentina Mouteta.

Bedene, 64. igralec sveta, je v uvodnem nizu hitro, po 16 minutah prišel do vodstva s 4:1 v igrah, potem pa se je Moutet prebudil in osvojil naslednji dve. V deveti igri je imel Bedene na servis 83. igralca sveta tri priložnosti za osvojitev niza, a jih ni izkoristil. Je pa zato v naslednji igri po 55 minutah dvoboja osvojitev prvega niza s 6:4 potrdil na svoj servis.

V drugem nizu je do edinega odvzema servisa prišlo v deveti igri, ko je to uspelo 31-letnemu Slovencu, ki je tudi drugi niz osvojil s 6:4.

Francoz je bil od konca drugega niza naprej vidno nejevoljen, ob tla je tudi vrgel lopar, vendar Bedeneta to ni zmedlo. Tretji niz je po 23 minutah osvojil s 6:0 in tako prišel do prve letošnje zmage na travnati podlagi.


Bedeneta, ki se je četrtič v karieri prebil v drugi krog najprestižnejšega teniškega turnirja, v nadaljevanju čaka zmagovalec dvoboja med Japoncem Yošihitom Nišiokom in Američanom Johnom Isnerjem, 28. nosilcem turnirja.

Med posameznicami sta že izpadli Polona Hercog in Tamara Zidanšek, medtem ko še tretjo slovensko predstavnico v Wimbledonu Kajo Juvan obračun 1. kroga prav tako čaka danes, ko se bo pomerila z deveto postavljeno Švicarko Belindo Bencic.

* Izid: 1. krog:
Aljaž Bedene (Slo) - Corentin Moutet (Fra) 6:4, 6:4, 6:0.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike