stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 10.03.2020 12:08:21

Kralji do šeste zaporedne zmage, poražen tudi St. Louis

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so še podaljšali svojo zmagovito serijo v severnoameriški profesionalni ligi NHL. V svoji dvorani so s 3:1 premagali drugouvrščeno ekipo zahodne konference, Colorado Avelanche, kar je bila že njihova šesta zaporedna zmaga.

Kljub temu pa Anže Kopitar, ki tokrat ni prispeval točke, in druščina še vedno zasedajo zadnje mesto v zahodni konferenci.

Kralji so si zmago tlakovali v prvi tretjini, ko so v dobri minuti dosegli dva gola. Povedli so z golom Austina Wagnerja, vodstvo je povišal Mikey Anderson, dosegel je svoj prvi gol v dresu Los Angelesa. Na začetku tretje tretjine so gosti znižali zaostanek, a je domačo zmago slabih šest sekund pred koncem potrdil Alex Iafallo.

"Ne vem, kakšno je bilo vzdušje, ko so izgubljali. Takrat me ni bilo, zdaj pa smo veseli in razposajeni. Uživamo v hokeju, zmagujemo, smo sproščeni, kar se vidi tudi na igrišču. Bili smo precej boljši tekmeci, serijo dobrih iger in zmag pa želimo nadaljevati," je po tekmi dejal Anderson, da pa so domači resnično zmagali zasluženo, je potrdil vratar gostov, Čeh Pavel Francouz, ki je z 32 obrambami preprečil hujši poraz svojega moštva: "Slabo so začeli sezono, a zdaj so povsem drugačna ekipa. Odlični so v obrambi in nevarni v napadu. Uresničila se je bojazen, da bo to težka tekma, res so bili boljši."

Los Angeles bo naslednjo tekmo odigral v noči iz srede na četrtek, ko bo gostil Ottawo.


Colorado je s porazom v Kaliforniji zapravil priložnost, da se na samem vrhu zahodne konference izenači s St. Louisom. Prvaki so namreč pred tem v domači dvorani z 1:2 izgubili proti Floridi, ki je osvojila pomembni točki v boju za uvrstitev v končnico.

"To je najlepši čas v letu. Pritisk je ogromen, a to nam ustreza, saj se z njim znamo spoprijeti. To smo dokazali tudi danes. Trdo delamo, še več kot na začetku sezone, a ne smemo se ustaviti. Smo blizu mesta, ki vodi v končnico, priložnosti pa ne smemo zapraviti," je bil po zmagi nad branilci naslova ponosen Brett Connolly, ki je postavil končni izid.

Ruski superzvezdnik Aleks Ovečkin se je z 48. golom v sezoni na vrhu najboljših strelcev spet izenačil s Čehom Davidom Pastrnakom, toda njegov Washington je v Buffalu iztržil le točko, saj je z 2:3 izgubil po kazenskih strelih. Gosti so v rednem delu že zaostajali z 0:2, a so si v zadnji tretjini, v kateri je poleg Ovečkina v polno zadel še njegov rojak Dimitrij Orlov, priborili podaljšek. V njem golov ni bilo, zato so zmagovalca odločili kazenski streli, odločilnega je zadel Čeh Dominik Kahun, pred tem je za Buffalo mrežo zatresel še Šved Rasmus Dahlin. Ovečkin je bil pri kazenskih strelih neuspešen, edinega za goste je zadel še en Rus Jevgenij Kuznjecov.

Tudi Arizona je v Winnipegu vodila z 2:0, na koncu pa ostala povsem praznih rok, domači so zmagali s 4:2 in na sedmem mestu zahodne konference tokratnim tekmecem ušli na štiri točke prednosti.

V Edmontonu, kjer domači zvezdnik Connor McDavid zaradi bolezni ni igral, si je Vegas priboril zmago v podaljšku, odločilni gol za 3:2 je dosegel Shea Theodore. Da so domači sploh osvojili točko, je najbolj zaslužen vratar Mikko Koskinen, zbral je kar 45 obramb.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike