Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

au
au
1 10.03.2020 10:12:36

VELIK ŠOK: Ena najboljših slovenskih športnic POZITIVNA, zdaj je suspendirana ...

Mednarodna testna komisija (ITA), ki jo je ustanovil Mednarodni olimpijski komite, je 14. januarja 2020 obvestila vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez o ponovni analizi že odvzetih vzorcev športnikov, ki so nastopili na letnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Omenjena analiza je pokazala na prisotnost Clostebol Metabolita, ki je na prepovedani listi Svetovne protidopinške agencije in sodi med exogenične anabolične androgene steroide pri slovenski športnici, udeleženki olimpijskih iger v Londonu, metalki kopja Martini Ratej.


Vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je športnico v skladu s protidopinškimi Pravili Mednarodnega olimpijskega komiteja takoj pisno seznanilo z ugotovitvami iz Lozane. Prav tako z njenimi pravicami v zvezi z omenjenim primerom. Športnica je zahtevala odprtje in analizo B vzorca in svojo odločitev sporočila Mednarodni testni komisiji 6. marca 2020.

Martina Ratej je v skladu s Pravili Mednarodne atletske zveze začasno suspendirana. Če se ji bo v nadaljevanju postopka dokazala zloraba poživil, jo čaka kazen Mednarodne atletske zveze.

Značke: ratej, atletika

Članki iz rubrike