Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 07.12.2018 09:15:26

Prekipelo je tudi navijačem: Kralji so zdaj resnično dosegli dno!

reuters
Anže Kopitar je z Los Angeles Kings, najslabšo ekipo zahodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, tokrat v domačem Staples Centru gostil najslabšo ekipo vzhoda, New Jersey Devils. Boj z dna prvenstvene lestvice so s 6:3 dobili gosti, domači navijači pa so kralje po novem porazu z ledu pospremili z glasnimi žvižgi.

Kapetan kraljev Kopitar je v 23:25 minute na ledu ostal brez točke, v statistiko je vpisal tri neuspešne strele proti vratom tekmeca.

V obračunu ekip, ki v tej sezoni predstavljata spodnji dom lige - New Jersey je s 25 točkami le za spoznanje na boljšem kot Los Angeles -, so gostje prekinili niz šestih porazov. Kralji pa so v značilnem nihanju, ki letos sicer prinaša več porazov kot zmag, spet na poti navzdol.

Kyle Palmieri je za New Jersey dosegel dva gola, s čimer je tudi prekinil strelsko sušo proti tej ekipi (proti kraljem ni zadel na prejšnjih 13 tekmah), s tremi podajami se je izkazal Taylor Hall. Pri domačih so v polno zadeli Brendan Leipsic, Adrian Kempe in Kyle Clifford, vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb.

Za eno redkih svetlih točk je poskrbel Drew Doughty, ki je s podajo prišel do številke 334 v karieri, s čimer je postavil klubski rekord po številu podaj za branilce.


Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo prav tako v domači dvorani gostili Vegas Golden Knights. Njihovim naslednjim tekmecem gre precej bolje, danes se je ekipa po sedmi zmagi na zadnjih osmih tekmah pomaknila na skupno tretje mesto v ligi; po zaostanku 2:3 proti Chicagu sta za preobrat z zadetkoma v le 12 sekundah zadnje tretjine poskrbela Jonathan Marchessault in Alex Tuch. Chicago je doživel šesti zaporedni poraz.

Calgary je z 2:0 premagal Minnesoto, vratar Mike Smith je z 31 obrambami drugič v sezoni ostal nepremagan, skupno je bil to njegov 38. "shutout" v karieri. V napadu pa je bil glavni Elias Lindholm z obema zadetkoma za zmago.

V kanadskem obračunu med Montrealom in Ottawo je še drugič v nekaj dneh slavil Montreal, še enkrat z izidom 5:2. Tokrat so hokejisti Montreala slavili na tujem, dva gola je dosegel Paul Byron.

Po dvakrat sta bila na tekmi Pittsburgha z newyorškimi otočani uspešna tudi Kris Letang in Phil Kessel, za zmago pingvinov s 6:2 je en gol prispeval tudi prvi zvezdnik Sidney Crosby, zanj je bil to 15. gol v sezoni.

Toronto je po podaljšku klonil proti Detroitu in tako končal niz petih zmag; za rdeča krila, ki so vodila že za tri gole, a vodstvo zapravila, je bil mož odločitve Dylan Larkin, ki je zadel v tretji minuti podaljška.

Izidi
Los Angeles Kings - New Jersey Devils        3:6
(Anže Kopitar: 3 streli proti vratom tekmeca v 23:25 minute za LA)
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings      4:5 (podaljšek)
Florida Panthers - Colorado Avalanche        2:5
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets  3:4 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - New York Islanders     6:2
Ottawa Senators - Montreal Canadiens         2:5
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins          3:2
Calgary Flames - Minnesota Wild              2:0
Arizona Coyotes - Washington Capitals        2:4
Vancouver Canucks - Nashville Predators      5:3
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks    4:3
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike