zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 05.12.2018 20:43:29

Novogoričanke zanesljivo napredovale

Cev
Odbojkarice GEN-I Volleyja so zanesljivo napredovale v osmino finala pokala challenge.

Potem ko so prvo tekmo proti finski Kangasali v Novi Gorici dobile s 3:0, so z istim izidom zmagale tudi v gosteh. Nizi so se tokrat končali na 17, 19 in 16.
Varovanke Vasje Samca Lipicerja tudi v povratni tekmi proti finski ekipi iz Kangasale niso imele nikakršnih težav, od samega začetka pa do konca tekme so imele vse niti v svojih rokah. Gostiteljice so trikrat povedle le na začetku drugega niza, ki je bil tudi najbolj izenačen, saj so Finke po zaostanku 7:12 nato izenačile na 14:14, nato pa tekmicam dihale za ovratnik vse do končnice. A ta je zanesljivo pripadla Novogoričankam, ki so sicer gladko dobile tako prvi kot tretji niz, v katerem so dobile priložnost za igre tudi nekatere goriške igralke s klopi.

Novogoričanke so bile boljše v vseh elementih, največja razlika pa je bila v napadu, gostje so z blokom zelo dobro zaustavljale finske napade. Največ točk na tekmi je dosegla Lana Ščuka, ob 15 točkah je skupaj s soigralkami zelo dobro tudi sprejemala servise tekmic. Na drugi strani so imele Skandinavke kar nekaj težav z začetnimi udarci Tine Lipicer Samec.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike