rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

katarina kresal 1 Svet24.si

Nekdanja ministrica Katarina Kresal v vlogi ...

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

STA
STA
0 05.12.2018 15:04:43

Mariborčankam v Sibiriji presenečenje ni uspelo

www.alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika se poslavljajo od pokala CEV. Po pričakovanju jih je tako kot lani izločila sibirska ekipa Jenisej Krasnojarsk, ki je bila v dveh tekmah 1/16 finala dvakrat boljša, obakrat s 3:0. V Krasnojarsku so se nizi končali na 24, 19 in 13.

* Športna dvorana M. Dvorkina, gledalcev 400, sodnika: Savić (BiH), Momirov (Bolgarija).
* Jenisej Krasnojarsk: Manzjuk 8, Krajduba 13, J. Samojlova 1, M. Samojlova 1, Panjčeva, Frolova, Jevtejeva, Kurilo 16, Šeglova 10, Nazarova 9, Peretjatko 2, Simoneko 3.
* Nova KBM Branik: Mlakar 11, Kaučič 9, Bračko 4, Najdič 3, Kočar 1, Sobočan 6, Pintar 2, Blagne, Lorber Fijok 3.

Mariborčanke, ki so na prvi tekmi v Lukni lahko ugotovile, da so tekmice kakovostne, a ne nepremagljive, na najneugodnejšem možnem gostovanju niso uspele pripraviti presenečenja.


Rusinje so bile boljše še drugič, tako kot v Mariboru pred tednom tudi tokrat niso imele ravno lahkega dela. Slovenske prvakinje lahko žalujejo za prvi niz, po katerem bi lahko gostiteljicam nagnale strah v kosti. Vodile so namreč s 24:19, nato pa prednost zapravile, domačim je na servis Natalije Nazarove, ki je skupaj z Jano Manzjuk mariborskemu sprejemu povzročala obilo težav, skupno sta v prvem nizu dosegli šest asov, uspelo osvojiti sedem zaporednih točk, tako da so povedle z 1:0.

S tem so si priigrale še dodatno psihološko prednost, ki so jo v drugem nizu izkoristile, čeprav so Mariborčanke popravile sprejem. Spet pa je bila ena serija točk, s katero so domače povedle z 21:13, dovolj, da so povedle z 2:0, s tem pa že dokončno rešile vprašanje, katera ekipa bo odšla v osmino finala.

Slovenke so se nato povsem predale, domače so tretji niz odprle s petimi zaporednimi točkami, nato pa prednost le še večale. Vodile so že za 15 točk, Slovenke so nato poraz le nekoliko omilile.

Štajerke, pri katerih je mejo desetih točk (11) presegla le Iza Mlakar, ki pa ni bila posebej razpoložena, po njenih napadih so domače osvojile osem točk z bloki (skupno so jih dosegle 16, Mariborčanke le tri), so lahko zadovoljne s svojim servisi, dosegle so osem asov in nasploh sprejemalkam povzročile kar nekaj problemov, toda na rezultatu se to ni pokazalo.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike