Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 06.12.2018 14:59:44

Posledice škandala so grozljive: Ameriška gimnastična zveza razglasila bankrot

Reuters
Ameriška gimnastična zveza je v sredo razglasila bankrot, potem ko se ne more izkopati iz težav in posledic enega največjih škandalov v zgodovini ameriškega športa - afere Nassar. Zveza je v izjavi za javnost zapisala, da je v Indiani vložila zahtevek za stečaj, da bo lahko poravnala tožbe, ki so jih proti zvezi vložile Nassarjeve žrtve.

Škandal z reprezentančnim zdravnikom Larryjem Nassarjem, ki je med letoma 1996 in 2005 pod pretvezo zdravniških pregledov zlorabil več kot 250 športnic, ki so proti njemu pričale na sodišču, pozneje se jih je seznamu pridružilo še skoraj sto, med njimi tudi večkratna olimpijska prvakinja in svetovna prvakinja, Simone Biles, je do obisti pretresel ameriški šport. Nassarja je sodišče januarja obsodilo na 175 let zapora. Ameriška gimnastična zveza pa naj bi sodelovala pri prikrivanju zlorab.

"Zahteva za stečaj bo ameriški gimnastični zvezi omogočila nadaljnje polno delovanje, še naprej podpirati svoje športnike in obenem čim prej poravnati obveznosti, ki izhajajo iz tožb žrtev Larryja Nassarja," so zapisali pri gimnastični zvezi.



"Žrtvam zlorab smo dolžni omogočiti, da v celoti preko sodnih postopkov ter odškodnin čim prej skušajo zaživeti normalno življenje," je dejala Kathryn Carson, ki je bila nedavno izvoljena na položaj predsednice upravnega odbora zveze.

Ameriška gimnastična zveza se sicer bori za obstoj, potem ko ji je ameriški olimpijski komite minuli mesec odvzel licenco oziroma začel postopek za preklic njenega statusa krovne nacionalne športne federacije, ker se ji po aferi Nassar ni uspelo reformirati.

Značke: gimnastika, stečaj, afera

Članki iz rubrike