GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.10.2018 09:55:14

Kralji Anžeta Kopitarja klonili v Kanadi, Slovenec tokrat brez točke

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju v Kanadi izgubili dvoboj z Winnipeg Jets z 1:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je trikrat sprožil na gol gostiteljev, vendar ni dosegel točke; na prvih dveh tekmah je za svoje moštvo dosegel uvodna zadetka.

Goste iz Los Angelesa je v vodstvo popeljal Rus Ilija Kovaljčuk v 7. minuti, to je bil prvi gol Rusa za kralje. V 11. je izenačil Mark Sheiferle, že v 11. minuti druge tretjine pa je končni izid ob igralcu več na ledu postavil Kyle Connor, ki je dosegel že svoj tretji gol v sezoni.

"Povsem zaslužena zmaga domačih. Kot da bi nas vodstvo uspavalo, po njem nas praktično ni bilo na ledu, delali smo tudi neumne prekrške. Prebudili smo se šele v zadnji tretjini, a žal nam ni uspelo izenačiti," je po tekmi dejal gostujoči trener John Stevens. Njegova ekipa je na gol tekmeca sprožila le 17 strelov, tekmeci, ki so imeli kar devetkrat številčno premoč na ledu, 39.


Le trije goli so padli tudi v Nashvillu, od koder so tudi po zaslugi dveh golov Seana Monahana polni izkupiček odnesli igralci Calgaryja, zmagali so s 3:0. Na drugih tekmah pa so goli kar deževali. Največ jih je padlo v Dallasu, kjer se je zmage s 7:4 veselil Toronto, dvakrat sta se pri zmagovalcih med strelce vpisala Auston Matthews in John Tavares. Matthews je v letošnji sezoni vknjižil že sedem golov, vodi pa tudi na lestvici najučinkovitejših igralcev po točkah, dosegel jih je že deset.

Še bolj prepričljiv kot Toronto je bil San Jose, ki je na prvi domači tekmi v sezoni z 8:2 ugnal Philadelphio, po par zadetkov sta prispevala Joe Pavelski in Evander Kane.

Columbus je bil s 5:2 na domačem igrišču boljši od Colorada, Nick Foligno je pri tem prispeval dva gola in podajo, Carolina, ki je s tremi zmagami in enim porazom po podaljšku ter sedmimi točkami trenutno najuspešnejša ekipa lige, pa je prav tako doma s 5:3 premagala Vancouver.

Izidi
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings            2:1
(Anže Kopitar 3 streli, brez točke v 24:19 min. za Los Angeles)
Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks      5:3
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche   5:2
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks        2:8
Nashville Predators - Calgary Flames         0:3
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs           4:7
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike