mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.10.2018 18:09:29

V ACH-aju brez potresa sedme stopnje

Jurij Kodrun
Konec tedna se bo začela nova klubska odbojkarska sezona. V ta namen je slovenski serijski prvak ACH Volley v Ljubljani predstavil novega trenerja, legendo slovenske odbojke Andreja Urnauta, še lani stratega Salonita, ter svojo ekipo, ki od lani ni doživela velikih sprememb, spremenili pa se niso niti cilji.

Oranžni zmaji, njihov proračun bo letos za odtenek manjši, znašal bo okrog 700.000 evrov (klub nima več omembe vrednih zadolžitev), želijo tri lovorike, upajo na vnovično domačo dvojno krono in zmago v srednjeevropski ligi, Slovenijo pa dostojno zastopati v ligi prvakov, kjer so neposredno uvrščeni med najboljših 20 ekip. Svoje tekmece v predtekmovalni skupini bodo dobili na novembrskem žrebu.

Klub so poleg trenerja Zorana Kedačiča zapustili Andrej Flajs, nekdanji reprezentant je odšel v igralski pokoj, Matej Mihajlović (Posojilnica Dob), Dmitrij Babkov (Calcit) in Jan Planinc (Šoštanj), ki pa niso sodili v krog nenadomestljivih igralcev. Novinca sta Kanadčan Jori Mantha, ki je prišel iz Hoč, ter Jure Okroglič, obetavni sprejemalec je bil lani član kamniškega Calcita.

"Letos imamo zaenkrat 11 igralcev, bomo pa ekipo še dopolnili. Trenutno je na preizkušnji Ukrajinec Tima Polujan, a ne vemo, če ga bomo zadržali. Zagotovo bomo ekipo dopolnili s kakšnim tujcem, na domačem tržišču za nas ni zanimivih igralcev, tudi reprezentanti imajo svoje klube. Čeprav imamo le enega pravega korektorja, ni nujno, da bo novinec igral na tem položaju. Imamo dovolj igralcev, ki lahko vskočijo na to mesto, ko bo treba spočiti Petra Đirlića, lahko pa igramo tudi sistem brez korektorja, saj imamo za tako igro dovolj primernih sprejemalcev. Iščemo motiviranega, že dosti kakovostnega in seveda cenovno sprejemljivega igralca," je na novinarski konferenci ob vožnji z ladjico po Ljubljanici dejal športni direktor kluba Aleš Jerala, ki se je ozrl tudi na zamenjavo trenerja.



"Pri nas je že tradicija, da nihče pri nas ni trener več kot dve leti. V prejšnjih dveh letih, ko je bil trener Kedačič, je bilo nekaj spodrsljajev, menili pa smo tudi, da ekipa potrebuje spremembo. Spremembe so lahko tudi kočljive, a treba je imeti pogum, saj so lahko gonilo napredka. Želimo dodati nov adrenalin, novo motivacijo, seveda je cilj vsega tega izboljšanje," meni Jerala, ki računa, da ekipa tokrat na domačih igriščih ne bo imela spodrsljaja, nadeja se naslovu prvaka brez poraza, naslovu pokalnega zmagovalca in zmagi v srednjeevropski ligi, kjer bo letos igralo le šest ekip, a vse dovolj kakovostne, da bodo lahko Ljubljančani tudi iz tega tekmovanja povlekli pozitivne stvari.

"Za mene je izredna čast, da sem postal trener kluba, kot je ACH. S fanti smo se odlično ujeli, vsi so profesionalci, vsi znajo igrati odbojko. Kar se priprav tiče, bi rekel, da smo imeli nekaj problemov. Polovica ekipe je imela manjše poškodbe, zaradi reprezentance sta bila Jani Kovačič in Uroš Pavlović večino časa odsotna. Zato so naša trenutna nihanja, kot smo jih prikazali v prijateljskih tekmah s Padovo in Monzo, razumljiva, širše gledano pa sem lahko zadovoljen. Do decembra, ko se bo začela liga prvakov, imamo še dovolj časa za popravke," optimistično na sezono gleda trener Urnaut.

Enako velja za Matijo Pleška, po odhodu Flajsa novega kapetana ekipe, od katerega je mlajši: "Fantje so sicer mladi, a leto bolj izkušeni, igralskih sprememb ni bilo veliko, kar je velik plus za trenerja. Prepričan sem, da lahko dosežemo te cilje, ki nam jih je zadalo vodstvo. Imamo kakovost, imamo višino, imamo mladost, drznost. Tudi za ligo prvakov, v kateri lahko gremo tudi stopnico višje od pričakovane. Vedno moramo strmeti k temu, drugače ne bi bili pravi športniki," vidi veliko perspektivo v ekipi Pleško, ob Roku Satlerju eden od dveh veteranov: "Moram reči, da se sam že izključujem iz celotne sheme, saj resnično nisem več v prvem planu. Kljub temu, da sem kapetan."

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike