krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 09.10.2018 21:18:24

Kozinova obljublja boj

alesfevzer.com
Slovensko boksarko Emo Kozin v nedeljo v Münchnu čaka povratni dvoboj z Mehičanko Irais Hernandez, ki bo tokrat štel za naslove svetovne prvakinje po verzijah WBA, Wiba in WBU v super srednji kategoriji. Po neodločenem izidu v borbi pred mesecem dni v Zagrebu Kozinova tokrat napoveduje bolj napadalno taktiko.

Kot je dejala 19-letna Ljubljančanka na današnji novinarski konferenci v prestolnici, se je v enem mesecu dobro spočila in tudi temeljito pripravila. Ključ do uspeha proti nekoliko večji, a starejši nasprotnici vidi v bolj napadalnem pristopu.

"Moja strategija bo, da že od začetka začnem na polno, da jo spravim v položaj, ko je pod pritiskom in v katerem jaz vsiljujem svoj stil borbe ter prekinjam njene napade," pravi Kozinova, ki je po 15 borbah še neporažena, ob 14 zmagah ima neodločen izid iz Zagreba.

Pri tem meni njena ekipa pravi, da ima pomembno prednost v novem dvoboju, saj je glede na izkušnje iz Zagreba, ki je štel za naslov WBC silver, dodobra izpilila svojo strategijo, medtem, ko je od Mehičanke težko pričakovati kaj novega.

"Zdaj vem več, kaj od nje lahko pričakujem in mislim, da nima možnosti spremeniti taktike," ocenjuje mlada slovenska boksarka.



Nosilka naslovov svetovne prvakinje po verzijah WBA, Wiba in WBU v srednji kategoriji in po ocenah strokovnih revij ena najbolj obetavnih mladih boksark na svetu dodaja, da je pripravljen kot še nikoli, zato komaj čaka na začetek dvoboja. "Grem na zmago, kar koli se zgodi, če vem, da sem dala vse od sebe, bom zadovoljna v vsakem primeru."

Dvoboj med Kozinovo in več kot desetletje starejšo Mehičanko se je 8. septembra v Zagrebu končal po 10. rundah z neodločenim izidom sodnikov. Ekipa Kozinove računa, da bo borba tokrat trajala manj časa, ker bo Kozinova pokazala svojo nadvlado.

Pomemben dejavnik naj bi bila tudi kondicijska pripravljenost, saj je že v Zagrebu kazalo, da ima slovenska boksarka več v nogah v zaključnih rundah. Pred povratnim dvobojem pa so v njeni ekipi posebno pozornost posvetili telesni pripravljenosti in regeneraciji, za kar je ob trenerju Rudolfu Pavlinu poskrbel tudi kondicijski trener Tadej Černoš.

Borba se bo predvidoma začela okoli 22. ure.

Značke: boks, ženske

Članki iz rubrike