Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
07.12.2015 08:24:43
Deli članek:

Nov rekord v ... metanju plišastih igračk?! (video)

vszi

Hokejisti Calgary Hitmen iz severnoameriške Western hockey league se lahko pohvalijo z novim rekordom. Postavili so novo znamko v številu plišastih igrač na ledeni ploskvi!

Dogodek, ki vsako leto decembra poteka v želji poiskati čim več plišastih igrač za manj srečne otroke, se imenuje "Teddy Toss". V Calgaryju je postal prava stalnica, zato ne čudi, da je tudi tokrat padel rekord.

Pravzaprav je dogodek znan v ligah nižje kakovosti v Severni Ameriki. Tradicija veleva, da po prvem golu domače ekipe na ledeno ploskev odleti kar največ plišastih igračk. 

Chris Peters, novinar CBS sports je dejal: "Cilj je nabrati čim več plišastih medvedkov za otroke, ki živijo v slabših razmerah. Poleg tega je tisti dan vstopnica za tekmo cenejša, da bi res privabili večje število gledalcev. In potem samo čakajo, da domača ekipa zadane in zabava se lahko začne."

Calgary slovi kot najboljši med vsemi, saj vsak december na ledeno ploskev roma več kot 20.000 tovrstnih igrač. Letos so podrli rekord z neverjetnimi 28.815 medvedki, kar pomeni, da je vsak izmed gledalcev v povprečju s sabo prinesel 1,5 plišastih igrač (uradna kapaciteta 19.289).

V posnetku vam ponujamo dva kota norega metanja pliša na ledeno ploskev. Prisrčno, ni kaj.