Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
10.06.2015 09:55:28
Deli članek:

Rdeča krila z novim šefom klopi

Profimedia

Detroit Red Wingsi imajo novega trenerja.

Detroit, 10. junija -  Po Kanadčanu Miku Babcocku, ki se je za osem let za pogodbo vredno kar 50 milijonov ameriških dolarjev preselil k Toronto Maple Leafs, je novi glavni trener rdečih kril postal 41-letni Američan Jeff Blashill.

Blashill bo imel kar zahtevno delo, če bo želel nadgraditi uveljavljenega 52-letnega predhodnika, ki je zadnjih deset sezon vodil ekipo iz Detroita in jo leta 2008 popeljal do naslova prvakov lige in do Stanleyjevega pokala. Babcock je na mestu selektorja kanadsko reprezentanco pripeljal do treh zlatih kolajn, na svetovnem prvenstvu leta 2004 ter na olimpijskih igrah 2010 in 2014 v Vancouvru in Sočiju.

Blashillova statistika ni tako bleščeča. To bo njegov prvi izziv v elitni druščini v ligi NHL v vlogi glavnega trenerja, pred novo nalogo je bil minule tri sezone trener v nižjeligaškem prvenstvu, v podružničnem moštvu Detroita Grand Rapid Griffins. Je pa v sezoni 2011-2012 okusil tudi ligo NHL kot pomočnik trenerja Babcocka.

Zanimivo pa je, da bo Babcock prvi na tleh Združenih držav Amerike rojeni trener, ki se bo usedel na trenersko klop Detroit Red Wings. "Blashill je bil moja prva in edina izbira. V bistvu, če sem odkrit, se nisem pogovarjal z nikomer drugim," je povedal generalni direktor Detroita Ken Holland.