Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
09.06.2015 12:26:13
Deli članek:

Telemach Olimpija: Ponuja se tudi enhaelovec

Nikola Miljković

Slab mesec dni je minilo od skupščine prvega ljubljanskega hokejskega kluba, ki je napovedala korenite spremembe v vodenju celotne organizacije. S predsednikom Telemacha Olimpije Markom Popovičem smo se ozrli v delo njegove ekipe od takrat.

Po Popovičevih besedah različne skupine že dobivajo rep in glavo, med drugim medijska in marketinška skupina. Slednja je v zadnjem času večjim upnikom že predstavila načrt finančnega prestrukturiranja kluba.
Zdaj na Celovški 25 čakajo na glasovnice posameznih upnikov, ko bodo te dobili, pa jih bodo predali notarju in nato sodišču. "Če bodo pogoji izpolnjeni že prej, bo postopek glede prisilne poravnave zaključen že pred 8. avgustom," nič novega ni razkril Popovič, kar pomeni, da gredo stvari za zdaj tako, kot so pri Olimpiji načrtovali.

Arsen Perić

Popovič je bil zelo vesel, ko je beseda nanesla na ligo EBEL in predloženo bančno garancijo, ki jo je klub poslal na vodstvo avstrijskega razširjenega prvenstva. "To je velik pozitiven korak in sporočilo vsem. Zelo sem ponosen, odzivi Avstrijcev na vse spremembe so pričakovano pozitivne," je nadaljeval in dodal, da ni prepričan, ali so bančno garancijo naredili tudi vsi drugi klubi. Marsikje drugje se namreč ukvarjajo z velikimi finančnimi težavami, po naših podatkih je predvsem v Bolzanu precej vroče.

Arsen Perić

Trenutno, pravi, so najbolj aktualni pogovori z več dobavitelji opreme, v kratkem pa se bodo začeli bolj skrbno ukvarjati tudi z igralskim kadrom, kar nas je pravzaprav najbolj zanimalo. "Ravnokar smo od odvetnikov dobili nove različice pogodb, ki bodo fantom v prvi vrsti uredile status," je pojasnil. Trenutno ima pogodbo sklenjeno sedem hokejistov, z dvema se bodo dobili v tem tednu, Popovič pa v kratkem pričakuje, da bo imela Olimpija sklenjenih približno 15 pogodb. Napovedal je nekaj sprememb. "Lani smo imeli pod pogodbo 29 igralcev, zdaj bomo številko zmanjšali, saj je šlo za velik finančni zalogaj. Vsaj začeli bomo s približno 23," je načrt opisal naš sogovornik.

Na začetku aprila je klub predstavil posodobljen seznam upnikov. Prvotni je štel 114 upnikov, s skupnim zneskom 3,068.462,33 evra, posodobljeni pa znaša 127 upnikov in dolg 3,165.235,55 evra.

In tujci? "Prek agentov imamo ogledanih štiri oziroma pet igralcev, a za zdaj so za nas cene še previsoke in bomo še počakali. Dva od teh sta za nas precej aktualna, za tretjega si bomo pustili še nekaj manevrskega prostora, vse pa je odvisno tudi od odziva sponzorjev. Trenutno razmišljamo, da bi imeli to sezono pri Olimpiji tri tujce," je pojasnil predsednik kluba izpod Rožnika in nam razkril zanimivost: "Po spletni pošti smo dobili tudi ponudbo 24-letnega hokejista, ki je v zadnjih sezonah v ligi NHL odigral 52 tekem. Začudil sem se nad njegovo osebno poizvedbo, da bi prišel k nam, a žal ni denarja, da bi ga lahko plačali."
Ob tem nam je Popovič tudi povedal, da si klub niti ne more privoščiti, da bi igralcem v kakršnemkoli znesku v tej sezoni dvignili plače, finančno prestrukturiranje kluba je pač točno določeno.

Arsen Perić

S Popovičem smo se pogovarjali tudi o statusu trenerja Fabiana Dahlema. "Z njim sva veliko v stiku. Želim si, da bi pri Olimpiji on ostal dve ali tri leta, da bi podpisal vsaj pogodbo 1+1. Kot pravi Nemec si želi, da bo pred tem poskrbljeno za vse detajle, še posebej za stvari, s katerimi smo imeli to sezono veliko težav, kot je zdravnik in fizioterapevt," je pojasnil.

Pretekli konec tedna so zmaji izvedli prvo marketinško akcijo, v kateri so se v centru Ljubljane nekateri hokejisti družili z Ljubljančani. "To je to, klub hočemo znova zbližati z Ljubljančani. Sezonska karta bo letos stala 99 evrov, upam, da bodo navijači kmalu spet verjeli v nas," upa Popovič, ki smo ga ob koncu povprašali še o splošnem odzivu javnosti na spremembe zadnjih tednov: "Obstajata dve strani. Ali so ljudem všeč, ali pa nam ne verjamejo."

Grega Wernig

Nič presenetljivega, lahko dodamo. Po toliko letih opazovanja skorajšnjega propada in delovanja kluba oziroma ene osebe pa navijačem še zdaleč ne gre zameriti njihovega skepticizma, ki vsekakor ne bo izginil čez noč.

IGRALCI S PODPISANO POGODBO 
Vratar
Tomaž Trelc

Branilec
David Planko

Napadalci
Luka Kalan
Gregor Koblar
Žiga Pešut
Jure Sotlar
Jaka Zdešar