Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
06.06.2015 09:42:43
Deli članek:

Samo s pravimi naslovi

Profimedia

Florida bo hokejsko znova obarvana danes ponoči. V finalu za Stanleyjev pokal je na vrsti druga bitka med domačo Tampo in gosti iz Čikaga, ki se pred drugim srečanjem v Amalie Areni vanjo odpravljajo zadovoljni s prednostjo v seriji.

Malo manj zadovoljni oziroma povsem nezadovoljni pa so na drugi strani navijači moštva iz vetrovnega mesta. In niso prvi. Amalie Arena bo tudi tokrat razprodana. Ta lahko za hokejsko tekmo sprejme natanko 19.204 gledalce, točno toliko pa jih je bilo tudi na prvem srečanju za Stanleyjev pokal in na vseh prejšnjih v celotni končnici. V modro-belo oblečeni dvorani je bilo v sredo opaziti tudi manjšo rdečo zaplato. A resnično majhno, kar je tudi razlog za zgoraj omenjeno nezadovoljstvo.

Tampa se z nejevoljo in jezo gostujočih navijačev ukvarja že vso končnico, a ta se jih ni, in pravijo, da se jih tudi ne bo, prav posebej dotaknila. Domače ima prednost in pika. V prvem krogu so se pri Tampi ukvarjali s privrženci Detroita, nato Montreala, pa seveda Rangersov. "Zdaj pa so na vrsti še ti iz Čikaga," je brez slabe vesti razlagal predstavnik Lightningov, Bill Wickett. "Bolj ko se pritožujejo, bolj se zabavajo naši navijači," se mu je pravzaprav smejalo.

vszi

Tampa je šla celo tako daleč, da je omejila tudi spletno prodajo vstopnic; sprejeto bo le tisto plačilo s kreditno kartico, ki prihaja iz Floride. Če tvoj naslov ni pravi, v Amalie Areni nimaš kaj početi, je nekakšno neuradno geslo Strel.

Obstaja 1400 sedežev v dveh zasebnih klubih znotraj Arene, do katerih se lahko dokopljejo tudi nedomačini. A seveda so pri Tampi tudi tu poskrbeli za zanko. Na teh sedežih ne smeš biti oblečen v barve gostujočih ekip, tako da so vsakemu obiskovalcu na voljo obleke v nevtralnih barvah, ki so jih hočeš-nočeš prisiljeni obleči.

Mnogi gostujoči navijači so se do zdaj znašli po svoje, tako da so vstopnice zanje kupili prijatelji s Floride ali pa so si jih za velike denarje zagotovili na črnem trgu, pri čemer pa seveda tudi v tem primeru vsemogočna Tampa nima nadzora.