Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
09.06.2015 08:23:01
Deli članek:

Pločevinko iz Čarovnika iz Oza

Reuters

V ligi NHL so ljubitelji najhitrejše ekipne igre na svetu lahko ponoči spremljali tretjo tekmo velikega finala za Stanleyjev pokal

Hokejisti Tampa Bay Lightning so v gosteh v Chicagu domače Blackhawkse premagali s 3:2 in v finalni seriji povedli z 2:1 v zmagah. Moštvi v končni bitki za Stanleyjev pokal igrata na štiri zmage.

Odločilni zadetek je padel tri minute in enajst sekund pred koncem rednega dela tekme, potem ko sta ekipi dvakrat zamenjali vodstvo. Do zadnjega kotička zapolnjeno dvorano United Center je utišal 21-letni Kanadčan. Cedric Paquette je plošček, ki ga je proti vratom Chicaga poslal tokrat z dvema podajama izjemni Victor Hedman, preusmeril mimo domačega vratarja Coreyja Crawforda v mrežo.

Reuters

Odlično delo na ledu je opravil tudi prvi vratar Tampe Ben Bishop, ki je zbral 36 obramb. Tokrat je odigral celotno tekmo in ni predčasno zapustil ledene ploskve. Za Tampo sta zabila še Ryan Callahan in Ondrej Palat.

Pri moštvu iz vetrovnega mesta sta zadela Brandon Saad in Brad Richards. Blackhawksi je izgubila še drugič po vrsti, prvič v letošnji končnici prvenstva se je Chicagu zgodilo, da je izgubil dve zaporedni tekmi.

Reuters

Hokejska javnost z veliko pozornostjo ne spremlja le razpleta bitke za prestižni naslov, v ospredju zanimanja je vratar Tampe, ki je na drugi tekmi finala skrivnostno zapustil ledeno ploskev, nazadnje ga je v končnici tekme moral zamenjati obetavni pomožni vratar Rus Andrej Vasiljevski.

Bishop je menda tekmo zapustil zaradi poškodbe v spodnjem delu telesa, čeprav strokovni štab floridske ekipe ni razkril pravega razloga. O njem še vedno molči, s čimer se skrivnost še krepi. Kot so napovedali, bodo resnico o Bishopu javnosti razkrili po koncu finala. Čudežno, kot je sredi dogajanja zapustil drugo tekmo velikega finala, je Bishop čudežno odigral celotno tretjo tekmo ter bil ključni mož obrambe Tampe, le dva ploščka je spustil v mrežo.

Reuters

Čeprav je imel velike težave. Videlo se je, da trpi in da bi bil najraje kje drugje, le na ledu ne. Ameriški mediji so z vsemi štirimi zagrabili misterij okrog Bishopa, spremljali vsak njegov gib, nevsakdanje vedenje, za nekatere poročevalce s tekme je bil Bishop z okornimi, prisiljenimi gibi podoben precej zarjavelemu Pločevinku iz zgodovinske klasike Čarovnik iz Oza.

"Je z nami na ledu in daje vse od sebe. Vsi želimo igrati in iztisniti iz sebe še zadnje atome moči ne glede na vse. Nocoj je bil res odličen in je odigral veliko tekmo," je 28-letnega vratarja pohvalil napadalec Ryan Callahan.

Pojavile so se teorije o izčrpanosti, o dehidraciji, a gre le za teorije, saj Tampa Bishopovih težav ne želi izdati ali nakazati niti z besedico. "Pogovarjala sva se res dolgo o tem, ali bi nam pomagal nocoj. V njegovih očeh nisem videl niti prebliska dvoma, to je pretehtalo, ko sem iz njegovih oči prebral, da želi biti v vratih," je razkril trener Jon Cooper.

IZID
3. tekma finala
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2:3
(Tampa vodi z 2:1 v zmagah)
Reuters