Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
07.09.2014 21:07:31
Deli članek:

Gračko in Lix v ospredju

vszi

V soboto in danes so moštva v ligi prvakov CHL bila nove boje, v katerih so sodelovali tudi vsi klubi slovenske deseterice.

Sobota je bila za naše fante neuspešna. Praška Sparta Roberta Saboliča je v statistične podatke namreč vpisala prvi poraz, Čehi so na domači ledeni ploskvi pokleknili pred finsko KalPo.

V soboto je igral tudi Briançon Jake Ankersta in Gašperja Cerkovnika, ki je proti švicarski ekipi Geneve-Servette izgubil z 2:7, Jaka tudi na tej tekmi ni zaigral.

V nedeljo so Beljačani Klemna Pretnarja in Adisa Alagića igrali v Frölundi, kjer so bili Švedi boljši s 5:2. V statistične podatke se je Alagić vpisal z eno malo kaznijo.

V Salzburg je sinoči prišel Jönkoping, rdeči biki pa so Švede domov poslali praznih rok. Luka Gračnar in soigralci so zmagali s 3:1, naš mladi čuvaj mreže pa se je spet odlično odrezal. Po petkovem shutoutu je Gračko tokrat obranil 26 oziroma 96 odstotkov strelov.

Pardubice so gostile finski TPS, zmagovalca pa so v tem boju odločili šele kazenski streli, sreča pa je bila na strani Fincev, ki so domov odšli z zmago s 3:2. Naš vratar Robert Kristan je bil proglašen za najboljšega igralca svojega moštva, obranil pa je 31 oziroma 91 odstotkov strelov. Blaž Gregorc se v statistične podatke ni vpisal.

Köln je doma vknjižil tesno zmago, s 3:2 so Nemci premagali Kärpät, Aleša Kranjca spet ni bilo v postavi domače čete.

Bolzano Žiga Panceta je danes palice prekrižal z Linköpingom, a je moral priznati poraz. Švedi so bili boljši z 2:1, zmagoviti zadetek pa so dosegli le slabi dve minuti pred koncem rednega dela.

Ekipe bodo naslednje tekme odigrale v torek, 23., in sredo, 24. septembra.