Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
05.09.2014 20:04:34
Deli članek:

Moskovski mestni derbi Muršakovim

Profimedia

Danes je v svojo drugo sezono lige KHL krenil še hitri napadalec Jan Muršak.

Če so napadalci Rok Tičar, Žiga Jeglič in Marcel Rodman v četrtek prvič v karierah prebili led v ligi KHL, pa tega ne moremo reči za Jana Muršaka, ki je danes krenil v svojo drugo sezono v razširjenem ruskem tekmovanju.

Po prvih drsalnih korakih, ki jih je v dresu Amurja iz daljnega Habarovska naredili pred letom dni in tistih še bolj konkretnih kasneje v dresu moskovskega CSKA-ja, Mariborčana verjetno čaka sezona s še večjimi izzivi in pričakovanji, predvsem tistimi, ki jih na svoja pleča postavlja kar sam.

Pripravljalno obdobje je bilo za hitrega 26-letnega Štajerca zelo dobro, saj je na desetih tekmah dosegel kar osem golov in eno podajo.

Danes je tekmovalni dres s številko 39 oblekel še na prvi uradni tekmi, ko se je CSKA pomeril z mestnim rivalom Dinamom. Janu statistično ni šlo tako dobro kot na prijateljskih tekmah, vendar pa se je po 60 minutah s soigralci veselil zmage s 4:1.

Bil je sicer zelo aktiven v napadu, saj je sprožil štiri strele, na ledeni ploskvi je napadalec druge peterke preživel 18 minut. V vrstah napadalcev je od njega večjo minutažo zabeležil le zvezdnik CSKA-ja Aleksander Radulov.

V soboto zgoraj omenjeno trojico že čakajo novi obračuni. Žiga in Rok se bosta "podila" na ledu v Magnitogorsku, Marcel pa v Jekaterinburgu. Jan bo znova aktiven šele v ponedeljek, ko v Moskvo prihaja Jugra.