Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
06.09.2014 15:52:25
Deli članek:

Tičar in Jeglič med podajalci

vszi

Sobotno popoldne v tekmovalnih dresih preživeli trije Slovenci.

Slovan iz Bratislave je v ligi KHL tudi na drugi tekmi prišel do zmage. Potem, ko je moštvo Roka Tičarja in Žiga Jegliča v četrtek doma premagalo Medveščak Marcela Rodmana, je danes prišlo do novih točk v razširjenem ruskem tekmovanju.

Slovan je na prvi tekmi v Rusiji, natančneje v Magnitogorsku, Metalurg premagal s tesnim izzidom 3:2. Oba risa sta se vpisala v statistiko. Rok je v 17. minti vknjižil podajo za vodstvo z 2:1, Žiga pa je v 50. minti v power playu podal pri zmagovitem zadetku. Na ledu sta Slovenca prebila dobrih deset minut, v tem času na gol nista sprožila strela, Rok je dobil štirih od sedmih sodniških metov in blokiral en strel.

Slabše pa je šlo še na drugem gostovanju medvedom iz Zagreba. Medveščak je namreč z 2:3 klonil na drugem gostovanju, tokrat v Jekaterinburgu. Zagrebčani so vodili že z 2:0, venar pa so domačini uspeli tekmo obrniti na glavo, zmagoviti gol pa je Avtomobilist dosegel le 45 sekund pred koncem rednega dela.
Marcel je tokrat na ledu preživel slabih devet minut ter v tem času sprožil tri strele in dobil še tri od šestih sodniških metov.

V ponedeljek bodo prvič na en dan aktivni vsi štirje Slovenci v ligi KHL. 
CSKA Jana Muršaka gosti Jugro, Slovan bo igral v Jekaterinburgu, Medveščak pa v Kazanu.