Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 07.08.2014 16:14:41

Celovečerni film o Pavlu Demitri

Reuters
7. septembra bodo minila tri leta od letalske tragedije Lokomotive iz Jaroslavlja.
Tri leta tragični letalski nesreči KHL ekipe Lokomotiv iz Jaroslavlja, v kateri je umrlo 44 ljudi, bo luč sveta ugledal tudi dokumentarni film v čast enega najboljših slovaških hokejistov vseh časov Pavola Demitre.

Premiero bo celovečerec z naslovom "Pavol Demitra: 38" doživel točno na tretjo obletnico nesreče, to je 7. septembra, od 11. naprej pa bo film na ogled tudi v vseh slovaških kino dvoranah.

"Na Slovaškem je bil Pavol velika osebnost. Mislim, da si tak film zasluži," je dejal producent in režiser v eni vlogi Daniel Dangl, ki sicer izhaja iz ustvarjanja komedij: "Vedno so me zanimale velike zgodbe, njegova gotovo je." 

Dokumentarec je drugače razdeljen na tri dele. Prvi govori o njegovi hokejski karieri, o njegovem 16-letnem igranju v ligi NHL, kjer je nosil dres Ottawe, St. Louisa, Los Angelesa, Minnesote in Vancouvra. Drugi se osredotoča na njegovo reprezentančno kariero. Vse od časov, ko je igral še za Češkoslovaško izbrano vrsto, do igranja na olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru, kjer so Slovaki izpadli v polfinalu, do slovesa od dresa z državnim grbom, ki ga je kapetan reprezentance nazadnje oblekel na SP leta 2011 v Bratislavi, kjer so igrali tudi risi. Tretji del so ustvarjalci snemali na lokaciji tragedije, v Jaroslavlju. V filmu je o svojem možu in očetu njunih dveh otrok, danes 11-letnega Lucasa in devetletne Zare, prvič spregovorila Demitrova žena Majka.

Dokumentarec so snemali v petih državah, ob Slovaški in Rusiji, še na Češkem, v Kanadi in ZDA. O spominih na Pavola je govorilo mnogo njegovih prijateljev in hokejistov kot so Peter Štastny, Jeremy Roenick, Keith Tkachuk, Zdeno Chara, Marian Hossa, Miroslav Šatan, Dominik Hašek in še in še.

TRI DOBRODELNE TEKME
Konec avgusta, to je 20., 22. in 23., bodo v Demitrovo čast organizirali tudi tri dobrodelne tekme, na katerih bodo zaigrale tako slovaške ter tuje hokejske zvezde. Prva bo potekala v Popradu, druga v Pavlovem rojstnem Trenčinu, tretja pa v Bratislavi.

Če Pavol, ki je bil ob hokejskih dosežkih znan tudi po kavalirskem vedenju in odprtosti do vseh, usodnega dne ne bi sedel na nesrečnem letalu, bi novembra letos praznoval 40. rojstni dan.

Povezava do napovednika filma Pavol Demitra: 38

Članki iz rubrike