Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
06.08.2014 08:32:52
Deli članek:

Pogodbo je vrnil

Grega Wernig

Hokejisti Telemacha Olimpije so že dobro krenili v drugi teden priprav. Čeprav je klub naznanil, da bo od ponedeljka na ledu manjša gneča, pa trener Fabian Dahlem ni odslovil še nikogar.

Kot smo izvedeli, je Olimpijin pripravljalni kamp samovoljno zapustil 21-letni branilec Jure Zajc, a še vedno nemški strateg dela s kopico oklepnikov, natančneje s 26.

Verjetno se bo v prihodnjih dneh hočeš nočeš številka zmanjšala še za enega, saj je, kot smo že poročali, Žiga Pance z eno nogo že v Bolzanu.

Odkar so Italijani potrdili svojo udeležbo v ligi EBEL, po hitrem postopku nabirajo igralce - tako nove kot tudi tiste, ki so v rdeče-belem dresu igrali lani - in med kandidati je seveda tudi ljubljanski napadalec.

Kot smo izvedeli, je iz južne Tirolske že dobil pogodbo, a jo v neki meri spremenil oziroma dopolnil in poslal nazaj v Bolzano. Zdaj čaka na odgovor, ali se bo z njegovimi popravki strinjalo vodstvo lisjakov.

Prejšnji teden smo poročali tudi o poškodbah vratarjev Aleša Sile (zvin gležnja) in Tomaža Trelca (odprtje rane na gležnju), ki sta zdaj že v pogonu. Sila se je vrnil v ponedeljek, Trelc pa včeraj.

Kdaj bo klub sporočil imena še treh tujih okrepitev, še ni znano, kot tudi ne, kdaj bo v Ljubljano prišel Matt White. Razlog je birokratske narave, vodstvo zeleno-belih se je v preteklih letih zaradi dovoljenj o delu in prebivanju že (pre)večkrat opeklo (različni igralci so morali Slovenijo oziroma EU zapustiti za 24 ur), zaradi česar Američana, dokler papirji ne bodo urejeni, pod Rožnikom ne bomo videli.