Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

bk
bk
0 06.08.2014 15:55:49

Timonen na razpotju

Profimedia
Izkušenemu finskemu branilcu zaradi strdkov grozi konec sicer dolge in bogate kariere.
Petnajst let igranja v ligi NHL, petkratno tekmovanje na olimpijskih igrah, sedem svetovnih prvenstev, 1179 tekem in 606 točk v najboljšem hokejskem tekmovanju na svetu, tri bronaste in ena srebrna olimpijska ter tri bronaste kolajne na SP.

To so le glavni statistični podatki, ki opisujejo kariero 39-letnega branilca Kimma Timonena, ki je na začetku poletja s Philadelphio Flyersi še za eno leto (zadnjih sedem je igral za ta klub) podaljšal pogodbo, a velika verjetnost je, da svojega dela te ne bo mogel izpolniti.

Seveda ni tako, da ga ne bi želel, a finskemu hokejistu so zdravniki v pljučih in v desni nogi našli krvne strdke, kar lahko pomeni tudi konec kariere igralca, ki je bil v svetovnem hokejskem okolju spoštovan tako na ledu kot izven njega.

Timonen se drugače ni prvič srečal s težavo krvnih strdkov. Leta 2008 jih je imel prav tako v nogi (v to ga je zadel plošček), ravno ko so Flyersi igrali v končnici. Tekme s Pittsburghom je takrat po prognozi lahko spremljal le še s tribune.

Zdaj je stanje veliko slabše, saj je strdkov več, še posebej pa so nevarni tisti v bližini srca. Trenutno ga zdravijo doma v Kuopiu, vendar naj bi ga kmalu odpustili iz bolnice, toda vsaj dva do tri tedne ne sme leteti. Takoj, ko za to dobil zeleno luč, se bo podal v Philadelphio, kjer bodo še v klubu ocenili njegovo zdravstveno stanje in se skupaj odločili, če bo oče treh otrok, tudi dolgoletni asistent kapetana pri Letalcih kot tudi v reprezentanci, še lahko nadaljevali s poklicem, ki ga ljubi.

Članki iz rubrike