Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.08.2014 21:04:07
Deli članek:

Nov odziv, tokrat Mihe Verliča

Arsen Perič

Po Pascalu Morencyju in Ivu Janu se je na izjave vodstva Telemacha Olimpije odzval še en nekdanji hokejist zeleno-belih Miha Verlič.

Da je že več kot mesec dni pred prvim vrženim ploščkom v ligi EBEL vroče in živahno na Celovški 25 smo v zadnjem tednu že pisali. Celo večkrat.

Izjave, ki so jih točno pred tednom dni izustili vodili možje naših državnih prvakov, še posebej tiste od direktorja Matjaža Seklja, so pri določenih posameznikih sodu izbile dno.

Tretji, ki se je odzval nanje, je mladi napadalec Miha Verlič, ki bo v tej sezoni igral v Gradcu, ki je na novinarje še drugič v zadnjih mesecih naslovil izjavo. Spomnimo se, da je v prvi obvestil, da enostransko prekinja pogodbo s Telemachom Olimpijo, saj se klub ni držal svoje strani dogovora. Trdi, da v medijih ni imel namena pogrevati dogodkov, povezanih z Olimpijo, a izjave Seklja terjajo tudi njegova pojasnila.

V izjavi je zapisal, da si je v treh letih pri tem moštvu zapomnil več lepih stvari. Izpostavil je vse tri trenerje (Hannu Jäarvenpää, Bojan Zajc in Ivo Jan), s katerimi je dobro sodeloval in ki so zaslužni za njegov napredek in razvoj, nato soigralce, s katerimi so v težkih razmerah naredili kar je bilo mogoče, nazadnje pa tudi zveste navijače.

BREZ DRSALK, A VSEENO BREZ BOJKOTA
Nato je zapisal: "O Matjažu Seklju in njegovih trditvah v zadnjem intervjuju naj ponovim: zadnjo plačo sem dobil za november 2013, prav tako nadomestilo za stanovanje. Drsalke sem čakal najmanj dva meseca, v tem času pa igral s starimi, ki so že razpadale. Velikokrat ni bilo palic in ostale opreme. Od pogodbe med menoj in Olimpijo se je slednja držala bore malo obveznost, jaz pa sem izpolnil vse pogodbene obveznosti. Trenirali in igrali smo za Telemach Olimpijo ter končali ligo EBEL in DP Slovenije. S strani igralcev in trenerja ni bilo bojkota treningov, ni bilo groženj s stavko. V nemogočih razmerah smo opravili svoje delo. Na osnovi katerega zakona je možno, da ena pogodbena stranka izpolni vse svoje obveze, druga pa ne in bi naj bila pogodba še naprej veljavna?," se sprašuje Verlič.

Navedel je še: "Vodstvo Telemacha Olimpije v svoji izjavi podani 1. avgusta navaja 'V zadnjih dneh je bilo kar nekaj komentarjev na izjave podane na tiskovni konferenci in v individualnih intervjujih. Komentarji so bili verjetno kot posledica čustvenih odzivov, s strani imenovanih pa izjave morda nekoliko napačno razumljene in povzete'. In se ob tem vprašal, kako drugače pa naj razume izjave, ki so žaljive in neresnične: "Dvom ali so pogodbe veljavne po vseh dogodkih in načinu reševanja težav v sezoni 2013/14, je za mene nedostojen in žaljiv." 

NIKOGAR NI BILO
V izjavi se je dotaknil tudi morale in to, da ni bilo denarja, ni najhuje, je zapisal Mariborčan. "Problem je bil odnos, oziroma to, da ni bilo nobenega odnosa. Nikogar iz uprave kluba ni skrbelo, kako bomo plačali stanovanje, kaj bomo jedli, kako bomo preživeli. Obljub, ki smo jih dobili, uprava ni izpolnila. Za božič ni bilo nikogar, za novo leto ni bilo nikogar, na koncu lige EBEL ni bilo nikogar, ob osvojitvi naslova državnih prvakov ni bilo nikogar iz uprave kluba k nam igralcem. Zaupanja z moje strani ni več. Ko je izgubljeno zaupanje in spoštovanje, postane sodelovanje nemogoče. Želel sem si, da se razidemo na dogovorjen način in s korektnim stiskom roke, a od mojega pisnega poziva, v katerem sem pozval vodstvo naj mi poravna dolg, do današnjega dne ni bilo nobenega odziva. Ni bilo odgovora ali predloga. Nihče ni ne pisal ne klical. In od takrat so pretekli skoraj štirje meseci. Toliko o komuniciranju v preteklosti," je še zapisal in na koncu bivšemu klubu zaželel veliko sreče.