Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.10.2022 21:28:15

Jeseničani zanesljivo do nove zmage v alpski ligi

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Lustenau s 7:1 (4:0, 2:1, 1:0).

Železarji so v regionalnem tekmovanju imeli skoraj 14 dni premora, saj so prejšnji konec tedna nastopali na turnirju evropskega celinskega pokala. V Asiagu so proti starim znancem iz prejšnjih letih izgubili odločilno tekmo z 2:5 in se tako poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

V alpski ligi jih je danes čakala teoretično lahka naloga. K Jeseničanom, drugi ekipi lige (ob tekmi manj so za točko zaostajali za Cortino), je prišla predzadnja zasedba, ki je na prvih osmih tekmah dosegla le dve zmagi. Na koncu so domači zmagali zanesljivo s šestimi goli razlike.

Hitro je bilo jasno, da Lustenau ne bo mogel slediti Jeseničanom. Ti so prvič zadeli v sedmi minuti, uspešen je bil Erik Svetina, sledil je še prvi zadetek v ligi mladega Ožbeja Repa, v prvi tretjini pa sta se med strelce vpisala še Žan Jezovšek in Rudolfs Polcs celo z igralcem manj.



V drugi tretjini so domači zadeli še dvakrat (Svetina, Polcs), ni pa jim uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj so gostje premagali Anttija Karjalainena, ko so znižali na 1:6.

V zadnjem delu so domači močno popustili ritem, Polcs pa je zanesljivo in zasluženo zmago, po kateri so železarji spet na prvem mestu lestvice, potrdil še s svojim tretjim zadetkom na tekmi.

Jeseničane naslednja naloga v ligi čaka že v soboto, ko bodo v drugi polovici domačega dvojčka tekem v dveh dneh v Podmežakli gostili še Fasso.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike