Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bk
bk
0 20.08.2021 10:47:34

SŽ Olimpija premagala slovaškega ekstraligaša

SŽ Olimpija
Slovenske železnice Olimpija je v sredo odpotovala na Slovaško, kjer bo do nedelje sodelovala na turnirju »eastern cup«.

Včeraj popoldne so zeleno-beli odigrali prvo tekmo – sicer tretjo pripravljalno pred novo sezono –, na kateri so s 3:1 premagali ene od gostiteljev turnirja, slovaškega ekstraligaša Košice.

V razmeroma izenačenem dvoboju je Ljubljančane v 13. minuti v igri štirih proti trem z močnim udarcem z modre črte v vodstvo popeljal Sebastien Piche, za katerega je bil to prvi zadetek v Olimpijinem dresu. Nekaj minut prej se je izkazal vratar SŽ Olimpije Paavo Hölsä, ki je po prekršku Tineta Klofutarja obranil kazenski strel.

Četa Mitja Šivica bi v drugi tretjini morala vodstvo povišati veliko bolj, kot ga je, kajti Slovaki so veliko časa preživeli na klopi za kaznovane. A edini zadetek v tem delu (za vodstvo z 2:0) je po hitri akciji Jaka Sodje dosegel Gregor Koblar, v 37. minuti pa je moral premoč v power playu tekmecu priznati tudi Finec na delu v Ljubljani.

holsa sz olimpija kosice 21
SŽ Olimpija

V tretji tretjini so domači najbolj pritisnili, a zmaji so se dobro branili, tudi z dvema igralcema manj, slabo minuto in pol pred koncem tretje tretjine pa sta glavna sodnika Olimpiji prisodila še en gol. Izmuzljivi kapetan Žiga Pance ploščka sicer ni uspel poslati v nebranjeno mrežo Košic, ker je bil prej nad njim storjen prekršek; če tega ne bi bilo, bi Pance brez težav zadel.

Po koncu tekme sta se ekipi preizkusili še v kazenskih strelih, v katerih so bili boljši Slovaki, ki so Hölsäja premagali trikrat. Na drugi strani je bil s fantastičnim strelom pod prečko uspešen le Wade Murphy, medtem ko Jaka Šturm, Miha Zajc, Žan Jezovšek in Luka Kalan niso bili dovolj pretkani. SŽ Olimpijo jutri v Košicah čaka tekma z Miskolcem, v nedeljo pa še s celovškim KAC-em.

Nocoj pa bodo tretji pripravljalni obračun odigrali hokejisti Sija Acronija Jesenic, lanski dvakratni prvaki v Podmežakli gostijo Ferencvaros.

Košice - SŽ Olimpija 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Strelci: 0:1 Piche (Murpy, 13., PP1), 0:2 Koblar (Sodja, 27.), 1:2 Preskokov (Chovan, Tansey, 37., PP1), 1:3 Pance (59., EN).

Olimpija: Hölsä Us; Magovac, Piche, Leclerc, Simšič, Murphy; Klofutar, Erving, Jezovšek, Tomaževič, Zajc; Logar, Štebih, Pance, Mušič, Čimžar; M. Čepon, Koblar, Kalan, Šturm, Sodja. Trener: Mitja Šivic.

Članki iz rubrike