franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 12.08.2021 10:34:23

Tudi SŽ Olimpija sezono pripravljalnih tekem odprla z zmago

Domen Jančič
Potem ko so Sij Acroni Jesenice sezono pripravljalnih tekem odprle v torek, so dobrih 12 ur pozneje to storili tudi hokejisti Slovenskih železnic Olimpije.

Naši najboljši ekipi sta se pomerili z istim tekmecem, madžarskim MAC-em, oba kolektiva pa sta v dvorani Podmežakla prepričljivo slavila.

V torek so se železarji v slačilnico vrnili z zmago z 8:3, zeleno-beli pa so v svojo odšli z zmago s 5:1. Ljubljansko moštvo je imelo veliko terensko premoč, kar so pokazali tudi streli na gol (44:18), kar nekaj časa pa je odlično poskuse SŽ Olimpije krotil izkušeni (tudi reprezentančni) 31-letni vratar Bence Balizs, ki se mu soigralci lahko zahvalijo za še sprejemljiv poraz. Balizs je bil sicer večer prej, na tekmi z Jesenicami, prost, takrat je mrežo Budimpeščanov branil 19-letni Roland Farkas, ki so ga železarji uspeli premagati kar osemkrat.

sz olimpija mac holsa 21 dj
Domen Jančič

Obe tekmi sta se – zanimivo – začeli z vodstvom Madžarov, vendar sta obe slovenski moštvi v nadaljevanju pokazali svojo premoč in veljavo. Včeraj so Ljubljančani prikazali všečno igro za ta del sezone, za prvo tekmo v tem obdobju so prikazali veliko drsanja, veliko obetavnih akcij in strelov, ki so le za las zgrešili mrežo MAC-a, še nekaj časa pa bo trajalo, da se bodo igralci dokončno ujeli tudi v vseh raznovrstnih situacijah, ki jih prinašajo tekme.

mitja sivic 21 dj
Domen Jančič

Včeraj je bilo, pričakovano, vidno še kar nekaj neuglašenosti med branilskimi pari in napadalnimi trojkami, ki so šele pred kratkim dobile osnovno podobo, izhode iz tretjine in prehode v napad bo treba še malo izbrusiti, a časa za to je še kar nekaj. Četa Mitja Šivica si je priigrala več priložnosti v igri z igralcem več, v kateri je sicer dosegla dva zadetka – izstopala je predvsem mojstrovina kapetana Žiga Panceta, ki je v 34. minuti za vodstvo z 2:1 zadel v skrajni kot Balizsevih vrat –, lahko pa bi jih še trikrat več. A kot smo izvedeli, na treningih zeleno-beli temu sicer izredno pomembnemu elementu igre sploh še niso posvečali časa. Prvič so v dresu z zmajem na prsih tekmo odigrali štirje od petih tujcev, med katerimi je najbolj izstopal živahni napadalec Guillaume Leclerc, tudi ostali novinci pa so pustili dober prvi vtis.

Led sta tako ekipi prebili, že kmalu pa bosta pred njima nova izziva. Že v petek SŽ Olimpijo, ki bo edino tekmo v domačem Tivoliju odigrala šele 12. septembra, čaka pot v Szekesfehervar, kjer se bo pomerila z enim od tekmecev iz lige IceHL, Albo 19, kjer si kruh služi tudi slovenski reprezentant Anže Kuralt. Varovanci Nika Zupančiča pa se bodo v soboto odpeljali v Brunico, kjer jih pričakuje novinec v ligi IceHL, Val Pusteria, pri kateri bo tudi to sezono delo pomočnika trenerja opravljal Matej Hočevar.


SŽ Olimpija - MAC 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Strelci: 0:1 Dansereau (Izacky, MacAulay, 6., PP1), 1:1 Simšič (Leclerc, K. Čepon, 7.), 2:1 Pance (Simšič, Piche, 34., PP1), 3:1 Zajc (Jezovšek, Tomaževič, 36.), 4:1 Simšič (Leclerc, Magovac, 36.), 5:1 Čimžar (Jezovšek, 46.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, MAC 12.

Olimpija: Hölsä, Us; Magovac, Piche, Pance, Mušič, Čimžar; K. Čepon, Erving, Leclerc, Simšič, Murphy; Logar, Štebih, Koblar, Kalan, Šturm; M. Čepon, Klofutar, Jezovšek, Tomaževič, Zajc, Sodja.

Članki iz rubrike