Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.03.2021 23:06:55

Jeseničani še drugič v četrtfinalu lige AHL premagali Val Gardeno, tudi oni tako do zaključnega ploščka

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v drugi četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali Gardeno s 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). Jeseničani vodijo z 2:0 v zmagah, za napredovanje potrebujejo še eno. Naslednja tekma bo v četrtek na Jesenicah.

Jeseničani so na prvi tekmi doma imeli kar precej težav, da so strli Gardeno. Podoben je bil tudi razplet na drugi tekmi, saj je bilo ob zbranih obrambah malo strelov na vrata, pa tudi zadetkov.

Pri teh so bolje začeli gostje, za edini gol v prvi tretjini je poskrbel Žan Jezovšek. Domači so se nato vrnili na polovici tekme, ko so z igralcem več poskrbeli za izenačenje.



Toda jeseniški odgovor je bil hiter, že pol minute pozneje je namreč za nov gol poskrbel branilec Nejc Stojan. A minimalno vodstvo železarjev je obetalo negotovo zadnjo tretjino.

To so bolje začeli gostje, a si niso priigrali povišanja prednosti. Gardena je imela v 54. minuti igralca več, domači so že takrat prvič potegnili iz gola vratarja Jacoba Smitha, a jeseniški vratar Žan Us ni klonil. Domači so nato tudi ob izenačenih močeh na ledu morali tvegati, igra brez vratarja pa se je zanje končala slabo, saj je v 58. minuti Jezovšek zatresel prazno mrežo ter tako na enak način kot prvo tekmo v Podmežakli končal tudi današnjo za enak končni izid 3:1.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike