stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 30.03.2021 12:00:34

Kopitar s Kralji Vegasa spet ni uspel streti

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v ligi NHL na gostovanju pri Vegas Golden Knights izgubili z 1:4.

Domači vratar Robin Lehner je zbral 24 obramb, Jonathan Marchessault pa je za osmo zmago vitezov na zadnjih desetih tekmah zbral dve podaji.

Kralji so izgubili še tretjič zaporedoma, sicer pa četrtič na petih tekmah, ki sta jih ekipi odigrali v letošnji sezoni. Edini zadetek za ekipo iz Kalifornije, z njim so dobili prvo tretjino z 1:0, je dosegel Matt Roy, vratar Jonathan Quick je obranil 20 strelov.

Že v drugem delu so Reilly Smith, Tomaš Nosek in Nicolas Hague poskrbeli za popoln preobrat, zmago kockarjev iz Nevade pa je potrdil Alex Martinez v 53. minuti.

Vegas se je z zmago približal vodilnima ekipa lige Washingtonu in Tampi, ki sta ob tekmi več zbrali tudi točko več, medtem ko se Los Angeles vse bolj oddaljuje od mest za končnico, saj je v svoji skupini trenutno na šestem mestu. Današnja tekma pa ne obeta nič dobrega za naslednji obračun, saj se bosta isti ekipi še enkrat pomerili v sredo.



V Torontu so gostitelji, vodilna ekipa kanadske skupine, izgubili obračun proti Edmontonu po podaljšku z 2:3, odločilni gol pa je že po 17 sekundah dodatnega dela igre dosegel Darnell Nurse.

Colorado je vnovič prepričal s čvrsto obrambo in ugnal Anaheim s 5:2, vratar Philipp Grubauer pa se je lahko zanesel na svoje branilce, saj so hokejisti iz Kalifornije na njegov gol sprožili le 15 strelov.

Za izjemen preobrat pa je poskrbela Philadelphia. Buffalo je po dveh tretjinah vodil že s 3:0, gostom pa je do konca uspelo izid poravnati, v podaljšku je Ivan Provorov gostom zagotovil obe točki. Buffalo zmago čaka že 18 tekem in je vse bližje črnemu rekordu Pittsburgha iz sezone 2003/04.

Pittsburgh je z 2:1 ugnal New York Islanders, hokejisti Winnipega pa so se veselili visoke zmage s 5:1 v olimpijskem Calgaryju.

Značke: nhl, hokej, kopitar

Članki iz rubrike