kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.03.2021 22:42:03

Ljubljančani s tesno zmago do trdnega vodstva v četrtfinalu, potrebna je le še ena zmaga

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v drugi četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali Vipiteno s 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) in povedli z 2:0 v zmagah. Za napredovanje potrebujejo še eno zmago, naslednja tekma bo v četrtek v Ljubljani.

Ljubljanski hokejisti so si kot prvi po rednem delu regionalnega tekmovanja sami izbrali tekmeca za četrtfinale. Na prvi tekmi v Tivoliju se je Vipiteno izkazal za trdo ekipo, ki je ne smejo podcenjevati, kljub temu pa so na koncu prišli do prepričljive zmage s 7:3.

Danes je bila naloga podobno težka, v gosteh pa so se namučili z borbenim tekmecem, ki je imel zelo razpoloženega vratarja.


Uvod je pripadel gostom, za Ljubljančane pa je zadel Marc-Olivier Vallerand, ob koncu tretjine je nato vodstvo povišal še Anže Ropret. Toda gostom prednosti 2:0 ni uspelo zadržati do odmora, saj so domači zadeli že 14 sekund pozneje in spet obudili upe.

Ko so nato gostje še v drugi tretjini zadeli po podobnem receptu kot v prvi, Žiga Pance je bil uspešen 23 sekund pred iztekom, se je zdelo, da bodo Ljubljančani našli ritem. A se domači niso predali. V le dveh minutah zadnjega dela so izid izenačili in poskrbeli za razburljivo končnico.

Za srečen konec druge tekme pa je nato z drugim golom na tekmi poskrbel Vallerand v 56. minuti, še tretjič pa se domačim ni uspelo vrniti, čeprav je ob koncu tudi eden junakov domače ekipe, vratar Jakob Rabanser (48 obramb) predčasno zapustil vrata, je ostalo pri tesni zmagi Olimpije.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike