Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.11.2020 21:54:03

Jeseniški hokejisti z odliko opravili s povratnim obračunom proti Celovčanom

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zaostali tekmi prvega dela alpske lige premagali drugo zasedbo celovškega kluba KAC z 8:2 (2:0, 3:2, 3:0). Na prvi so zmagali s 3:2, tako da je bil skupni izid 11:4, s tem pa so skupaj v uvodnem delu lige osvojili šest točk.

Jeseničani so danes opravili še zadnjo obveznost iz prvega dela sezone. Takrat so v vodstvu tekmovanja uvodne kroge zastavili kot seštevek dveh tekem istih tekmecev, po katerih šele skupni rezultat omogoča pridobivanje točk. Zaradi okužb pa so morali septembrsko tekmo Jeseničani prestaviti.

Zdaj so delo dokončali. Po 3:2 na prvi tekmi v Celovcu so imeli že prednost, status favorita pa so nato potrdili še na svojem ledu. Danes niso imeli večjih težav s sosedi z druge strani Karavank. V prvi tretjini sta v polno zadela Jaka Šturm in Mirko Đumić, v drugi dvakrat Sašo Rajsar in Jaka Sodja, v zadnji pa še Ahmed Jakupović - zanj je bil to prvi gol v ligi AHL -, Erik Svetina in še enkrat Sodja.



Po tej zaostali tekmi zdaj Jeseničane naslednja tekma regionalnega tekmovanja čaka 28. novembra, ko bo njihov tekmec Kitzbühel.

Zaradi novih terminov oziroma igranja zaostalih tekem v alpski ligi so pri obeh slovenskih udeležencih regionalnega tekmovanja spremenili za ta teden načrtovan urnik tekem. Po prvotnem načrtu bi namreč morala jeseniški in ljubljanski klub že zdaj odigrati tudi dva derbija za državno prvenstvo, ki pa sta prestavljena na 12. december in 2. januar. V alpski ligi pa bosta slovenska obračuna šele 2. in 9. marca.

Članki iz rubrike