Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 22.11.2020 15:41:48

Hokejski selektor odločno: POTREBUJEMO ČEFERINA! Samo poglejte, kdo sedi na stolčkih ...

Martin Metelko
Slovenski hokejski prostor se ne bo kar tako in po hitrem postopku sprijaznil z odločitvijo Mednarodne hokejske zveze, ki je sedem mesecev pred svetovnim prvenstvom divizije 1A v Ljubljani tega odpovedala.

Še dolgo bo v naših vodah govora o veliko prehitri odločitvi vrha IIHF, a že se iščejo alternative. Eno nam je med drugimi predstavil generalni sekretar Dejan Kontrec, ki se bo potrudil, da bi maja v Tivoliju vseeno organizirali turnir z udeleženkami SP, ki bi bil zanje kot priprava na avgustovske olimpijske kvalifikacije.
Eden od najbolj razočaranih je vsekakor tudi prvi mož slovenske klopi Matjaž Kopitar. V petek smo tako zavrteli še njegovo številko in se dotaknili številnih tem. Naprej seveda najbolj pereče.
''Nedvomno je ta odločitev prehitra, toda IIHF na vse gleda s finančne plati. Elitna prvenstva jim prinašajo denar, medtem ko preostala malo manj. Gotovo bi bilo tudi za nas finančno težko, predvsem ker bi igrali pred praznimi tribunami. A vseeno, da novembra odpoveš majski turnir ... To je res prezgodaj,'' nam je s pričakovanim odgovorom postregel Kopitar.

slovenija reprezentanca hokej 20 af
alesfevzer.com

IDEJE SO TAKE

Tudi z njim smo se pogovarjali o alternativnih možnostih, tudi o zgoraj omenjeni Kontrečevi. ''Dejana sem nameraval poklicati danes (v petek, op. p.), tudi jaz imam idejo,'' nas ni presenetil naš sogovornik. ''Prav gotovo bi se bilo dobro dobiti z igralci. Če bi bilo možno v taki obliki, o kateri govori Dejan, super, če pa ne, pa bi rad, da bi odigrali kakšen turnir. Predvsem zaradi širjenja baze, da še bolj spoznamo igralce, ki trkajo na vrata reprezentance. Vsekakor bi bilo dobro za vse, za hokej, da bi se nekaj dogajalo.''

587-18-matjaz kopitar 20 mm
Martin Metelko

Novembrska reprezentančna akcija je zaradi očitnih razlogov odpadla, naslednja je na vrsti februarja. Selektorju je jasno, da bo težko zbrati vse igralce na njegovem seznamu. ''Vse te prepovedi … Hkrati pa ne klubi ne igralci ne bodo želeli tvegati s tem, da bi prišli domov in se v klub vračali, bog ne daj, z virusom. To nikomur ni v prid,'' je o ovirah razpredal naš sogovornik in predstavil še en načrt: ''Ena mojih idej je, da bi februarja naredili zbor igralcev, ki igrajo v Sloveniji, in bi z njimi poskusili odigrati kakšno prijateljsko tekmo s katerim od naših sosedov. To je ena od možnosti, ampak to so le moje ideje, kot rečeno, moram se še pogovoriti z Dejanom.''

slovenija reprezentanca hokej jeglic kuralt 20 af
alesfevzer.com

TAKO KOT BI UGAJALO IIHF

Ker so še zelo oddaljene, pravi, da o zdaj glavnem oziroma edinem cilju naše izbrane vrste v letu 2020 – olimpijskih kvalifikacijah za Peking 2022 – prav nič ne razmišlja. Se pa vseeno malce boji, kaj vse zna prinesti čas … ''Glede na to, kako se IIHF obnaša do reprezentanc, ki niso med elito, me, če se pandemija ne bo umirila, ne bi čudilo, če bo IIHF našla neki ključ, po katerem bo preprosto izbrala zadnje tri reprezentance za OI. Da bo pač naredila tako, da bo njej ugajalo,'' je dejal oče našega najboljšega hokejista Anžeta Kopitarja.

''To sicer govorim na pamet, toda mogoče je prav vse. Kaj takega me ne bi prav nič presenetilo. Tako kot dela IIHF, je povsem možno, čeprav upam, da se to ne bo zgodilo,'' je o vseh možnostih in bojaznih govoril Kopitar in na to tekmo še dodal: ''Te zadnje tri reprezentance, udeleženke OI, za IIHF nimajo nekega strahovitega pomena. Oni to jemljejo z levo roko in na to tudi gledajo tako.''

585-1-kopitar 20 af
alesfevzer.com

POVSEM ENAKO, KOT JE BILO PRI UEFI

Kakorkoli obrnemo, je to prav grozno slišati. Da je dogajanje tega tedna v največji možni meri pokazalo, da je organizacija IIHF zastarela, brez prave vizije, brez idej, smo zapisali že na včerajšnjih straneh našega časnika in tej naši trditvi je prikimal tudi selektor. ''Samo poglejte, kdo sedi na stolčkih … Ah … Ne bom govoril o imenih, a tako pač je. To je ena od organizacij, kot je bila Uefa, preden jo je Aleksander Čeferin prevetril. Tu je povsem enako, kot je bilo pri Uefi pred Čeferinom, in pri IIHF bi se moralo zgoditi enako kot pri Uefi,'' je zatrdno prepričan slovenski strateg.

Pa obstaja človek v hokejskem svetu, ki bi to lahko naredil? Ali obstaja hokejski Čeferin? ''Gotovo obstaja. Kako pa so Čeferina našli v nogometu? In po vrhu še v Sloveniji! Takega gospoda, tako sposobnega človeka so našli … Na svetu gotovo obstaja človek, ki bi lahko na drugačen način vodil IIHF,'' je več kot prepričan Matjaž Kopitar. Mi bomo na tem mestu dodali le, da upamo, da se bo hokejski Čeferin čim prej našel.

Članki iz rubrike