Interview (Luka Jezersek and family), Cerklje na Gorenjskem, Chef, 23-Mar-2021 - 04 Dobra karma

Iskreni Luka Jezeršek: 'Z ženo ne rabiva ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 10. aprila

Mario Fafangel Reporter.si

Tega Fafangelu ne bodo odpustili: "Epska ...

koronavirus, testiranje, covid, slovenija Svet24.si

Znani najnovejši podatki o številu okuženih, ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

gregor in nina Njena.si

Presenečenje! Od 'nune' naravnost v objem ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 20.11.2020 09:06:00

Generalni sekretar HZS Dejan Kontrec: SP je res odpovedano, toda UPANJE na TURNIR v Tivoliju ŠE VEDNO TLI

Jurij Kodrun
Prišlo je iznenada in povsem nepričakovano. V sredo je Mednarodna hokejska zveza IIHF meni nič tebi nič odpovedala še 18 turnirjev, med temi tudi majsko člansko svetovno prvenstvo divizije 1A v Tivoliju.

Kar sedem (!) mesecev pred prvim vrženim ploščkom v dvorani pod Rožnikom je ta še drugo leto zapored ostala brez vrhunca sezone. Žalostno. Zelo žalostno. Navijači so ogorčeni, razburjeni in razočarani, nič drugače pa ni niti v vodstvu naše krovne organizacije.

"Odločitev je prehitra. Še prejšnji teden smo bili vsi udeleženci SP odločeni, da se turnir izvede, potem pa se zgodi to," nam je včeraj še vedno osuplo govoril generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, ki pravi, da bi razumel to odločitev, če bi katera izmed držav naznanila, da je ne bo v Slovenijo: "A niti ena ni odpovedala udeležbe na našem SP, že pred časom tudi niti ena država ni sprejela IIHF-inega predloga zaustavitve programov v zameno za razvojni denar. Niti ena. Vsi smo se odločili, da bi radi nastopili na SP-jih, in to v kakršnihkoli pogojih."

slovenija hokej
Jurij Kodrun

NEPRIJETNO IN NEPRIMERNO
Kontrecu prav tako ni razumljivo, zakaj so se prav zdaj, na vrhuncu drugega vala koronavirusa, v najslabšem možnem času, odločili, da povsem – razen štirih elitnih SP – izpraznijo pomladni hokejski koledar 2021. Naš sogovornik je pojasnil, da so na HZS že sprejeli, da bi SP organizirali tudi brez gledalcev, da bi naredili mehurček, organizirali testiranje in tako dalje. "Pogovori so potekali v pozitivni smeri, čeprav nam je bila predstavljena tudi zdajšnja možnost. Absolutno pa smo trdili, da taka odločitev ne bi smela biti sprejeta pred koncem januarja oziroma tri mesece pred začetkom SP. Odpoved me je presenetila, kajti razmere se bodo gotovo izboljšale," je prepričan Kontrec, ki je bil razočaran tudi nad tem, kako je IIHF to naznanila v javnosti. "Elektronsko pošto sem dobil le uro, preden ste izvedeli vi. Da igralci in igralke izvedo iz medijev in ne od nas, je precej neprijetno in neprimerno."

HVALA BOGU, DA NAS SPONZORJI NISO ZAPUSTILI
Po svoje, pravi Kontrec, razume IIHF, ker je ta finančno odvisna od elitnih SP, medtem ko ji vsa preostala prvenstva predstavljajo izgubo, strošek. "A v taki situaciji bi morali poskrbeti za nas, male članice. Brez dogajanja bomo mi težko preživeli," trdi nekdanji sijajni napadalec, ki ga je resnično strah prihodnosti.

586-1-kontrec mm
Martin Metelko

Slovenska in veliko drugih zvez so dejansko odvisne prav od SP. V hokeju med klubsko sezono na reprezentančni ravni ne potekajo turnirji, ki bi za kaj šteli, zgolj prijateljske tekme. "V nogometu imajo ligo narodov, vsi ostali športi igrajo take in drugačne kvalifikacije. Marca gostimo EP v nogometu U-21. Marca! Pri IIHF so se pa novembra odločili, da majskega SP ne bo," je razočarano bentil Kontrec. "Nam se med sezono ne dogaja nič, nič nimamo, imamo le SP, ki ga zdaj spet ne bo. In kdo nas bo po 24 mesecih takega zatišja še podpiral? Ne sponzorji ne navijači. V odpovedi res ne vidim smisla. Pogodbe s sponzorji sem uspel podaljšati. Hvala bogu, da nas nihče od njih ni zapustil, hvala vsem, ker nas ne glede na vse še vedno podpirajo."

CELOTEN POGOVOR Z DEJANOM KONTRECEM LAHKO PREBERETE V TISKANI EKIPI SN, KI JO NAJDETE TUDI NA trafika24.si

Članki iz rubrike