hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.04.2020 14:26:28

Ljubljančani imajo NOVEGA TRENERJA, na vročo klop bo sedel priznani strokovnjak!

Jurij Kodrun
Hokejiste SŽ Olimpije bo v prihodnje kot glavni trener vodil Ivo Jan, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Ivo Jan oz. Zeleni Ivo, kot ga kličejo ljubljanski navijači, je v svoji karieri večino časa igral za Olimpijo in z njo osvojil šest naslovov državnega prvaka. V bogati igralski karieri je igral v najboljših evropskih ligah (Finska, Švedska, Nemčija, Švica, Avstrija). Izjemen pečat je pustil tudi v slovenski hokejski reprezentanci, kjer uživa status enega najboljših slovenskih igralcev vseh časov. Slovenijo je zastopal na 11 svetovnih prvenstvih. Po končani igralski karieri je stopil v trenerske čevlje in nabiral izkušnje v Olimpiji, Graz99, Eispiraten Crimmitschau in Vipitenu. Bil je tudi selektor slovenske hokejske reprezentance. Zadnjih šest mesecev je deloval kot vodja mladinskega pogona HK SŽ Olimpije.

Letošnja hokejska sezona se je zaradi epidemije novega koronavirusa končala predčasno, zaradi česar HK SŽ Olimpija ni imela priložnosti ubraniti zgodovinskega uspeha, tako za ljubljanski kot za slovenski hokej, iz sezone prej. V eni sezoni (2018/19) je osvojila kar tri naslove: ljubljanski hokejisti so osvojili naslov mednarodne Alpske hokejske lige, postali državni prvaki in pokalni prvaki Slovenije.

Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija: "Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Ivom, da prevzame vodenje članske ekipe in celotne stroke. S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost našem klubu. Verjamem, da bomo skupaj Olimpijo dvignili na še višji nivo. Naši cilji ostajajo ambiciozni. Delamo na dolgi rok in nas ne zanimajo kratkoročni »užitki«, ki bi lahko ogrozili razvoj naše zgodbe. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati, ki smo jih dosegli v preteklih sezonah."

Ivo Jan, glavni trener in vodja stroke HK SŽ Olimpija: "V veliko čast in izziv mi je prevzeti mesto glavnega trenerja in vodje stroke tako urejenega kluba, kot je HK SŽ Olimpija. Predsednik in direktor sta mi predstavila, me prepričala in navdušila z vizijo razvoja kluba. V novi sezoni želimo napredovati pri vseh selekcijah in s člansko ekipo obraniti vse osvojene naslove ter se uvrstiti na finalni turnir kontinentalnega pokala. Zdaj moramo zavihati rokave in začeti uresničevati zastavljene cilje."

ivo jan jk
Jurij Kodrun

Potrditev Jana na mesto glavnega trenerja je že druga kadrovska poteza v ljubljanskem klubu v zadnjih tednih, saj je v začetku aprila na mestu direktorja Tomaža Vnuka zamenjal Jože Kovač.

"S predsednikom sva iskala človeka, ki bo kompatibilen z našo začrtano vizijo razvoja ljubljanskega hokeja in bo primeren tako za glavnega trenerja članske ekipe kot za vodenje celotnega trenerskega kadra. Ivo Jan je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višjo raven," je novi direktor predstavil razloge za izbiro Jana.

Dodal je: "Stanje v klubu je urejeno, finančno stabilno, pridobili smo nekaj novih sponzorjev, organizacijsko se krepimo in se intenzivno pripravljamo na novo sezono kljub trenutnim izrednim razmeram. Naši cilji ostajajo izjemno visoki, kot se za prvake spodobi."

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike