Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 20.04.2020 19:10:33

HZS oddala kandidaturo za SP 2021

Jurij Kodrun
Svetovno prvenstvo v hokeju, ki bi moralo v Ljubljani potekati konec aprila in v začetku maja, je zaradi epidemije novega koronavirusa odpadlo. Pri Hokejski zvezi Slovenije so danes sporočili, da so za izvedbo drugoligaškega tekmovanja oddali vlogo za leto 2021 pri krovni zvezi IIHF, pričakujejo pa, da bodo po majskem kongresu to SP tudi dobili.

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je danes sporočila, da je na podlagi poziva IIHF oddala prijavo za tekmovanja pod okriljem IIHF v sezoni 2020/21.

Z izjemo SP do 20 let, ki so jih za sezono 2019/20 že izvedli, je IIHF vsa druga SP prestavila na naslednjo sezono.


Slovenija bi morala letos gostiti tekmovanje drugega kakovostnega razreda (divizija I, skupina A), ki bi moralo med 27. aprilom in 3. majem potekati v dvorani Tivoli v Ljubljani. HZS je sporočila, da je oddala novo vlogo za to prvenstvo, predvideni nadomestni termin je med 25. aprilom in 1. majem 2021.

Rok za ponovno oddajo vlog za organizacijo SP je sicer 15. maj 2020, pri HZS pa uradno potrditev IIHF pričakujejo po tem datumu oziroma po rednem letnem kongresu IIHF, ki bo predvidoma junija. Na HZS so izpostavili, da imajo zagotovila, da bo Slovenija ostala organizator tega prvenstva.

Obenem so pri HZS pozvali navijače, ki so že kupili vstopnice za letos odpovedano tekmovanje, da jih obdržijo tudi za nadomestni termin, s čimer bodo pomagali slovenskemu hokeju, organizaciji hokejskega SP in prihodnosti športnih dogodkov. Tiste, ki se bodo odločili za vračilo kupnine, pa so napotili na partnerja za prodajo vstopnic Eventim.

Značke: hokej, sp, koronavirus

Članki iz rubrike