matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

birminghammail co uk Tabla v Sedgleyu Odkrito.si

Ugrabljajo nas Nezemljani! Storite kaj!

Miki Vlahkovič Odkrito.si

MIKI VLAHKOVIČ - Medtem ko je bila žena Petra ...

STA
STA
0 16.04.2020 09:44:51

Zveza sprejela KONČNO ODLOČITEV: Sezona je KONČANA, naslov prvaka v vitrine OLIMPIJE! Toda ...

Jurij Kodrun
Hokejska zveza Slovenije je že 12. marca prekinila vsa tekmovanja v državnih prvenstvih, zdaj pa je predsedstvo zveze sprejelo sklep, da sprejmejo končne uvrstitve v sezoni 2019/20. V večini kategorij prvakov v tej sezoni ne bo, ker so bila tekmovanja prekinjena pred odločilnimi tekmami, izjema so le članice, kjer je naslov pripadel Olimpiji.

HZS je sporočila, da je predsedstvo zaradi epidemije novega koronavirusa že 12. marca ustavilo vsa tekmovanja pod okriljem HZS. Ker razmere ne omogočajo nadaljevanja tekmovanj, je tehnični direktor HZS Jure Penko predsedstvu predlagal, da sprejmejo končne uvrstitve v tekmovanjih za sezono 2019/20.

Predsedstvo HZS je na dopisni seji predlog sprejelo, to pa pomeni, da v vseh kategorijah razen pri članicah ekipe ostanejo brez uvrstitev. Hokejistke so namreč tekmovanje predčasno končale pred zadnjo tekmo sezone, ki ne bi spremenila vrstnega reda na lestvici. Končna uvrstitev ekip je tako 1. SŽ Olimpija, 2. Maribor, 3. Triglav.Pri članih so tekmovanje prekinili pred finalom, v katerem bi sicer morala igrati večna tekmeca SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice, zato ekipe po sklepu HZS ostajajo brez uvrstitve za sezono 2019/20.

Podobno velja za mednarodno ligo IHL, kjer so tekmovanje prekinili pred polfinalom, pa tudi v mlajših starostnih kategorijah, saj v nobeni sezone niso izpeljali do konca.

Značke: hokej, dp, koronavirus

Članki iz rubrike