900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.04.2020 09:44:51

Zveza sprejela KONČNO ODLOČITEV: Sezona je KONČANA, naslov prvaka v vitrine OLIMPIJE! Toda ...

Jurij Kodrun
Hokejska zveza Slovenije je že 12. marca prekinila vsa tekmovanja v državnih prvenstvih, zdaj pa je predsedstvo zveze sprejelo sklep, da sprejmejo končne uvrstitve v sezoni 2019/20. V večini kategorij prvakov v tej sezoni ne bo, ker so bila tekmovanja prekinjena pred odločilnimi tekmami, izjema so le članice, kjer je naslov pripadel Olimpiji.

HZS je sporočila, da je predsedstvo zaradi epidemije novega koronavirusa že 12. marca ustavilo vsa tekmovanja pod okriljem HZS. Ker razmere ne omogočajo nadaljevanja tekmovanj, je tehnični direktor HZS Jure Penko predsedstvu predlagal, da sprejmejo končne uvrstitve v tekmovanjih za sezono 2019/20.

Predsedstvo HZS je na dopisni seji predlog sprejelo, to pa pomeni, da v vseh kategorijah razen pri članicah ekipe ostanejo brez uvrstitev. Hokejistke so namreč tekmovanje predčasno končale pred zadnjo tekmo sezone, ki ne bi spremenila vrstnega reda na lestvici. Končna uvrstitev ekip je tako 1. SŽ Olimpija, 2. Maribor, 3. Triglav.



Pri članih so tekmovanje prekinili pred finalom, v katerem bi sicer morala igrati večna tekmeca SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice, zato ekipe po sklepu HZS ostajajo brez uvrstitve za sezono 2019/20.

Podobno velja za mednarodno ligo IHL, kjer so tekmovanje prekinili pred polfinalom, pa tudi v mlajših starostnih kategorijah, saj v nobeni sezone niso izpeljali do konca.

Značke: hokej, dp, koronavirus

Članki iz rubrike