Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 20.04.2020 20:20:30

PRESTOP V VRSTE NAJHUJŠEGA RIVALA: Zapustil je Olimpijo, zdaj bo oblekel dres NAJVEČJEGA TEKMECA!

Jurij Kodrun
Potem ko so v ekipi Sija Acronija Jesenic v nedeljo podaljšali pogodbo s trenerjem Mitjo Šivicem, so danes poskrbeli še za prvo igralsko okrepitev. Klub je sporočil, da je za naslednjo sezono sklenil pogodbo z vratarjem Žanom Usom, ki je nazadnje branil za večne tekmece iz Tivolija.

Na Jesenicah so sklenitev pogodbe s 24-letnim Usom za sezono 2020/21 označili kot vrnitev igralca, ki je leta 2017 zapustil železarje in potem igral za SŽ Olimijo. Z njo je v prejšnji sezoni 2019/20 - letošnja zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo končana in prvaka ne bo - osvojil tudi tri lovorike.


V sezoni 2020/2021 pa bo branil barve Jesenic. "Prepričala me je zgodba, ki mi jo je predstavil Marcel Rodman. Igral bom izjemno pomembno vlogo v mladi ekipi, kar je zame priložnost za še večji napredek. Veselim se tistega občutka, ko igraš v polni Podmežakli glasnih navijačev, ki navijajo za tvojo ekipo. Jeseniška ekipa v prihodnji sezoni bo mlada. Zato bom nosilec ekipe, na katerega se bodo moji soigralci lahko zanesli," je za spletno stran kluba razloge za vrnitev pojasnil Us.

"Naša rdeča nit je, da bi radi delali predvsem s slovenskimi fanti. Odločili smo se, da glede na izkušnje iz zadnjih sezon poiščemo preverjenega domačega vratarja, ki se je že izkazal kot zmagovalec, ki je dovolj kakovosten, da je tudi najboljši vratar v AHL. Zelo smo veseli, da nam je uspelo Žana vrniti na Jesenice. On bo osnovni člen naše obrambe, ki bo z njim vsekakor močnejša," pa je dejal športni direktor kluba Marcel Rodman.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike