Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.04.2020 20:51:38

Hokejski klub navijačem ponudil zaščitne maske v klubskih barvah

Avstrijski hokejski klub, Vienna Capitals, je odkril zelo donosno tržno nišo ter se hitro prilagodil potrebam časa v boju proti širjenju koronavirusne bolezni. Vsem navijačem je prek svoje spletne trgovine ponudil zaščitne maske za obraz, ki prekrijejo usta in nos, v klubskih barvah in z logotipom kluba, v dveh barvah rumeni in črni.

Cena za masko je 6,90 evra. Na njej pa je napis v angleščini Skupaj. Ena misija

Vienna Capitals je avstrijski hokejski klub, ki igra v avstrijski ligi Ebel, v kateri sta v preteklosti nastopala tudi oba najboljša slovenska kluba z Jesenic in Ljubljane. Domače tekme igra na Dunaju v Avstriji. Njihova dvorana se imenuje Albert Schultz ledna dvorana. Avstrijsko prvenstvo so osvojili dvakrat v letih 2005 in 2017.

Po navedbah kluba bo vsak evro od prodanega izdelka doniran mobilnemu otroškemu hospicu MOMO, dunajski otroški paliativni oskrbi.



Tudi v Avstriji bo od naslednjega tedna naprej obvezno nošenje zaščite za usta in nos. V avstrijskih supermarketih je maska že nekaj dni obvezna. Nakupovanje brez zaščite za usta in nos zaradi pandemije ni več dovoljeno. V prihodnosti bo ta zahteva veljala tudi za javni prevoz na Dunaju in vse odprte poslovne prostore.

"Tako da imate v teh težkih časih maske vedno s seboj in hkrati lahko pokažete, za kateri najljubši klub vam bije v srcu. Od zdaj naprej obstajajo zaščitne maske v klubskih barvah, z logotipom Vienna Capitals," so prestolniki zapisali na spletnih straneh.

Solidarnost pa so izkazali dunajski hokejski navijači, ki nudijo pomoč pri vsakodnevnih opravilih ljudem, ki zaradi krize že nekaj tednov ali v bližnji prihodnosti ne smejo ali ne bodo smeli zapuščati svojega stanovanja ali hiše. Seveda bo klub vse navijaške prostovoljce opremil s svojimi klubskimi zaščitnimi maskami, so obljubili.

Članki iz rubrike