Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
19.02.2016 14:25:05
Deli članek:

Zajc: Uživajte v tistih dveh urah in v tem, kar imamo najraje

alesfevezer.com

Kolektiv, ki ga vodi Bojan Zajc, je v torek razočarano sklenil sezono domačih tekem v razširjenem avstrijskem tekmovanju. Pred Telemachom Olimpijo sta zdaj še zadnji dve srečanji v tej sezoni, ki se bo v zgodovino vpisala kot najslabša med devetimi v tej pisani mednarodni druščini.

"Gotovo smo si v drugem delu sezone želeli in pričakovali kakšno zmago več. Vemo, kakšna je situacija v klubu. Prva stvar te sezone je, da se klub na svoje noge postavi finančno in organizacijsko, da se izpolnijo dane obljube. Mi naj bi bili profesionalna ekipa, ampak v teh pogojih je res težko delati," je že ta teden razlagal Bojan Zajc, ki je bil nad torkovim porazom vidno razočaran.

"So različni porazi, vsekakor nismo odigrali svoje najboljše tekme, brez gola nimaš kaj, samo ti veljajo. Da, fantje so borbenost pokazali, a to ni dovolj," pravi glavni trener moštva izpod Rožnika, ki je v isti sapi izpostavil tudi večjo spočitost tekmeca, ki med reprezentančnim premorom, v katerem je Innsbruck gostil turnir štirih držav, na katerem je zaigrala tudi Slovenija, izbrani vrsti Avstrije ni dal niti enega igralca, medtem ko je v slovenskem dresu drsalo sedem zmajev, ob tem pa se je reprezentanci Nizozemske pridružil tudi Nardo Nagtzaam.

ZAKAJ BI SE ONI SEKIRALI
Ta konec tedna se bodo zeleno-beli poskušali izkazati v Beljaku, kamor potujejo nocoj, v nedeljo bo sledila še pot na Madžarsko. Enako vprašanje, kot smo ga naslovili na Nika Pema, smo postavili tudi Zajcu, to je o motiviranosti njegove čete za poslednja obračuna, ki zmajem tudi ob zmagah ne moreta prinesti premika na lestvici navzgor. "Težko jih je motivirati, ampak ko se v garderobi pogovarjamo o tem, jim pravim, naj uživajo v tistih dveh urah, ko delamo tisto, kar imamo v življenju najraje, in naj poskušajo čim bolje igrati. Težko je, normalno, da je težko, še posebej ker nam nasproti stojijo zelo motivirane, urejene ekipe, ki težav, ki jih imamo mi, nimajo; pa tudi, zakaj bi se oni sekirali zaradi nas? Mi moramo gledati nase, da si sami kar najbolje uredimo stvari tu. Poskušamo se ne obremenjevati s stvarmi, na katere ne moremo vplivati, a težko je. Iz dneva v dan je težko, traja že dolgo časa, ko pa prideš domov, moraš plačati tudi kakšno položnico …" je še s skomigom ramen zaključil naš sogovornik.