Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.02.2016 13:19:34
Deli članek:

Hokejist Vienne ostal brez dela prsta (video)

Grega Wernig

Zagotovo je bila ena bolj pestrih tekem, ki je potekala v 8. krogu drugega dela lige EBEL, obračun v zgornjem domu med Vienno in Salzburgom.

Na Dunaju sta moštvi pokazali, da sta praktično že "padli" v pravo vročico končnice, ki se bo sicer začela prihodnji teden. Več kot pet tisoč navijačev je tako videlo kar devet zadetkov (s 5:4 je ta derbi finančnih velikanov lige EBEL dobila Vienna, kjer Klemen Pretnar še naprej ne igra), veliko atraktivnih akcij, dobrih obramb – tudi našega vratarja Luka Gračnarja – ter pa tudi veliko provokacij, ki so se večkrat končale s pretepi.

Tako sta glavna sodnika skupaj moštvoma podelila kar 174 kazenskih minut (90 jih je pripadlo Vienni, 84 pa rdečim bikom), vendar pa se je na koncu v ospredju znašla povsem druga zgodba. Izkušeni branilec Vienne Philippe Lakos je namreč moral predčasno zapustiti tekmo, saj ga je tekmec s palico tako močno udaril po roki, da mu je hudo poškodoval mezinec. V bolnišnici so mu ob pregledu ugotovili, da je mezinec tako poškodovan, da so mu ga z operacijo morali delno odrezati.

To ni prva taka poškodba v avstrijskem hokeju. Pred več kot 13 leti, ko lige EBEL v taki obliki še ni bilo, je enako del prsta zaradi udarca igralca celovškega KAC-a s palico izgubil potem tudi napadalec Olimpije Ralph Intranuovo, ki si je kruh v sezoni 2003/04 služil pri Linzu. Kako dolgo bo okreval 35-letni Avstrijec še ni jasno.