Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
14.12.2015 15:40:32
Deli članek:

Telemach Olimpija: Od kod še podpora?

Arsen Perić

Za hokejisti iz Spodnje Šiške je nov porazen konec tedna. Kar ni nič novega.

Sinoči so pri tretjeuvrščenem moštvu na lestvici lige EBEL Dornbirnu zmaji izgubili z 2:6, večer prej so jo odnesli še slabše, s katastrofalnim porazom s kar 1:8 proti predzadnjeuvrščenemu Innsbrucku.

Je to res vse, kar Olimpijo in predvsem njene navijače čaka v prihodnje? Je lahko sploh kako drugače? Koliko časa bo še minilo, da bodo na Celovški 25 le dojeli, da so spremembe, in to tiste res velike, več kot nujno potrebne in da v bistvu z njimi že zaostajajo? Spremembe, do katerih mora priti, če že ne zaradi boljših rezultatov, pa vsaj zaradi higieničnosti in podobe kluba.

Nova, in to zelo visoka, poraza zeleno-belih sta samo nov pokazatelj, da se v Tivoliju določenih stvari ne lotevajo ustrezno, pa naj še tako zatrjujejo, da se. Sinoči so Ljubljančani v statistiko zapisali že osmi zaporedni poraz, še malo, pa bodo znova blizu izenačenja svojega rekordnega niza desetih porazov, ki so ga letos že občutili na svoji koži.

A kljub porazom se nič ne spremeni. Vsaj do zdaj se ni. Zanimivo bo videti, kako bo tudi po sramotnem porazu (da, sramotnem) proti do sobote 11. moštvu na lestvici Innsbrucku (včeraj je ta s še eno zmago napredoval na deseto mesto).

Derbi dna lestvice, od katerega so si v Spodnji Šiški obetali veliko, a izkazalo se je, da to še zdaleč ni bil derbi dna, morski psi so raztrgali zmaje. Je Olimpija res tako zanič, da se tudi z enim od moštev, ki je bilo še pred dnevi v enakem položaju (to je v nizu devetih zaporednih porazov), ne more več primerjati?

Navijači se v tem primeru gotovo počutijo izigrane, tudi ponižane, kot so hokejisti. Imajo 15 točk, kar je pol manj kot ekipa, ki jo gledajo v hrbet. Zakaj nihče ne odstopi, zakaj se koga ne zamenja? Kje drugje bi kateregakoli trenerja, v tem primeru je to Fabian Dahlem, vodstvo kluba še naprej gledalo, pa ne samo to, kje bi ga po takih serijah še naprej podpirali?! Roko na srce, Olimpijo bi lahko ob porazih zadnjega konca tedna na klopi namreč vodil tudi hokejski analfabet, pa bi bil rezultat isti …

Jutri je pred Olimpijo nova tekma lige EBEL, po dobrih dveh tednih se vrača v Tivoli, kjer bo spet igrala pred 400 jeznimi in žalostnimi navijači, ki še vztrajajo ob spremljanju dogajanja pri našem edinem predstavniku v ligi EBEL. Če jih sploh bo toliko.

Še enkrat: je to res vse, kar Olimpijo in njene privržence čaka v prihodnje? Bodo (ali pa so mogoče že) vsi vrgli puški v koruzo?