Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
13.11.2015 14:18:39
Deli članek:

Telemach Olimpija: Po matineji še na koncert

Grega Wernig
Gal Koren

"Kje pa so vsi drugi?" nas je včeraj namesto pozdrava vprašal glavni trener Telemacha Olimpije Fabian Dahlem, ko smo po zadnjem resnejšem treningu zmajev pred naslednjima tekmama obiskali dvorano Tivoli.

Med novinarji, ki v tiskanih medijih pokrivamo hokej, je postalo nekakšna tradicija, da se vsi v lovu za svežimi informacijami iz prve roke praktično vsak četrtek, torej dan, preden Olimpija krene v nov tekmovalni vikend, zberemo na treningu zmajev. Takrat lahko v miru poklepetamo s trenerjem in igralci ter seveda izkoristimo čas, da pokramljamo tudi med sabo.

Včeraj, 11 dni po zadnji tekmi zeleno-belih v ligi EBEL, se razen nas v Tivoliju ni prikazal nihče drug, in to je glavnega stratega moštva iz Spodnje Šiške precej presenetilo. Nas niti ni. Glede na to, kakšno je stanje, ko s pogledom ošinemo lestvico razširjenega avstrijskega tekmovanja, kjer je Olimpija daleč za svojimi tekmeci, ter na dejstvo, da je glavna tema tega tedna (in enako bo tudi v prihodnjem) nogomet ter obračun Slovenije in Ukrajine, nad skromnim obiskom sedme sile tudi Dahlem ne bi smel biti presenečen.

Prav tako ne bi smel biti presenečen, ko bo danes na tribunah dvorane sredi največjega ljubljanskega parka še več prostih sedežev kot sicer in se bodo trume ljudi pod Rožnik začele valiti šele po ali pa proti koncu hokejskega obračuna. Prvi plošček med Olimpijo in češkim Znojmom bo na sredini ledene ploskve tivolske dvorane padel že sredi popoldneva ob 16.30. Zakaj tako kmalu? Tri ure in pol kasneje je v sosednji mali dvorani na sporedu koncert Tanje Žagar, zaradi katerega so zmajem tekmo premaknili na zgodnejši termin; dogodka zaradi zagotavljanja varnosti namreč ne smeta potekati istočasno.

V slačilnici na Celovški 25 so se s tem sprijaznili, saj jim drugega niti ni preostalo. Znojmo je v Ljubljano prišel že včeraj, zaradi česar pa bo prilagoditev na zgodnejši termin srečanja zanje lažja, kot če bi v našo prestolnico prišli šele danes.

Nikola Miljković

Kljub reprezentančnemu premoru fantje izpod Rožnika veliko časa niso preživeli na enem mestu. Praktično pol ekipe se je pridružilo izbranim vrstam, preostali so nekaj dni lahko uživali v brezdelju, ko so se vrnili v službo, pa so predvsem izboljševali kondicijo. "Dobro se počutimo, vzdušje je super, fantje so se z reprezentančnih turnirjev vrnili dobre volje. Na premor smo odšli z zmago nad Beljačani, v takem slogu si želimo nadaljevati," je na kratko dejal Dahlem.

BRANILEC V NAPAD 
Nemec še vedno ne bo mogel računati na vse svoje varovance. Guillaume Desbiens in Žiga Pešut se ukvarjata s pretresom možganov, Aleš Mušič s poškodbo kolena, Aljaž Uduč pa že več kot pol leta s poškodbo hrbta. Vrzel treh standardnih napadalcev bo poskušal zapolniti tudi Gal Koren, ki se je vrnil iz Anglije, kjer Manchester ni zadovoljil njegovih želja.

"Za zdaj je super, da se nam je pridružil. A čeprav se nam je, imamo še naprej težave z napadalci, tako bo tudi branilec Fabian Scholz igral v napadu, česar pa je vajen že iz preteklosti. Ko bodo vsi zdravi, nam bo Galova prisotnost ponudila samo več možnosti v sestavljanju napadalnih trojk, konkurenca se bo še bolj zaostrila," razmišlja trener.

Na koncu smo se za trenutek ustavili še pri nocojšnjem tekmecu Znojmu. "So ena najboljših ekip v ligi, ki, kot vse ostale češke, svojo sezono začnejo veliko pred vsemi drugimi v ligi EBEL. Zato so njihovi začetki v sezono vedno tako dobri, medtem ko se ostali še ogrevajo. Zdaj so zaradi tega malo padli, toda ta ekipa je odlično sestavljena," je še dodal nemški strateg, ki nam je zagotovil, da prostega petkovega večera ne bo preživel na koncertu slovenske pevke, temveč bo veliko bolj užival, ko bo na spletu lahko spremljal hokejsko tekmo svojega sina.