Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.11.2015 09:00:54
Deli članek:

Kralji s Kopitarjevo podajo do desete zmage

Profimedia

Los Angeles Kings je v noči na petek vknjižilo deseto zmago v sezoni, z 2:1 je premagalo New York Islanders.

Anže Kopitar je za zmagovalce prispeval podajo, zadela pa sta Drew Doughty in Milan Lucic. Gol za New York je v 11. minuti dosegel Brock Nelson.

Kralji so v razprodanem Staples Centru pred 18.230 gledalci v 16. tekmi sezone prišli do desete zmage. Potem ko je goste v 11. minuti v vodstvo popeljal Nelson, so kralji preko Doughtyja, ki je lepo izkoristil Kopitarjevo podajo, ob igralcu več na ledu izenačili šest minut kasneje.

V 24. minuti je bilo na semaforju že 2:1 za kalifornijsko zasedbo, ki bo naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo proti Edmontonu. Nato pa se dvakratni prvaki odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji petkrat igrali v gosteh.

V dresu kraljev se je spet izkazal vratar Jhonas Enroth, ki je večino kariere igral v senci zvezdniških vratarjev. Njegov odstotek obramb je 0,979, Šved je pred petimi tedni debitiral v vratih in v prvih treh tekmah dovolil le dva gola. V golu je tako odlično nadomestil Jonathana Quicka in izkoristil vsako ponujeno priložnost.

"Moram ostati temeljit na treningih in zdaj že vem, kako to narediti. V tej situaciji sem že dolgo časa, tako da sem na žalost navajen biti rezervni vratar. Je težko, a zadnje tekme, na katerih sem branil, so se zame končale vrhunsko," je po zmagi dejal Enroth, ki je na tokratni tekmi ubranil 31 strelov. Svojo kariero je začel v Buffalu kot nadomestni vratar za Ryanom Millerjem.

COLORADO PORAZIL BOSTON
V ostalih tekmah so Boston Bruins z 2:3 izgubili proti Colorado Avalanche, z enakim izidom so izgubili tudi Florida Panthers proti Buffalo Sabres in Chicago Blackhawks proti New Jersey Devils v rednem delu ter Carolina Hurricanes proti Minnesota Wild v podaljšku. Philadelphia Flyers so proti Washington Capitals klonili z 2:5, Ottawa Senators so bili s 3:2 boljši od Vancouver Canucks.

Arizona Coyotes so Edmonton Oilers nadigrali s 4:1, New York Rangers pa St. Louis Blues s kar 6:3. Z enakim izidom so Dallas Stars premagali Winnipeg Jets. Tampa Bay Lightning so Calgary Flames odpravili s 3:1, Nashville Predators pa so morali Toronto Maple Leafs premoč priznati po izvajanju kazenskih strelov z 1:2.

Izidi
Boston Bruins - Colorado Avalanche 2:3 Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2:5 Ottawa Senators - Vancouver Canucks 3:2 Florida Panthers - Buffalo Sabres 2:3 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 2:3 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 4:1 New York Rangers - St. Louis Blues 6:3 Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 2:3 (podaljšek) Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 3:1 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 1:2 (kazenski streli) Dallas Stars - Winnipeg Jets 6:3 Los Angeles Kings - New York Islanders 2:1