Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
11.11.2015 10:47:34
Deli članek:

Muršakova vrnitev in pol! (video)

Profimedia

Jan Muršak se je po mesec dolgi odsotnosti v torek vrnil v tekmovalni ritem.

To je naš hitri napadalec storil na sijajen način, boljše vrnitve si skoraj ne bi mogel želeti, saj je bo zmagi CSKA-ja s 4:2 v Sočiju dosegel kar dva zadetka!


Na prvi tekmi po premoru - zaradi poškodbe mišice boka je moral izpustiti tudi prvi reprezentančni zbor, se pa je za teden dni vseeno vrnil v Maribor - je igral 18 minut. Petkrat je streljal na gol, dobil je 9 od 19 sodniških metov ter v 49. minuti v gneči in ležeč na ledu v precej sumljivi situaciji, zaradi katere so si sodniki za priznanje gola vzeli kar nekaj časa, izenačil na 2:2, v zadnji minuti pa je postavil končni izid srečanja, ko je plošček poslal v nebranjeno mrežo.
To sta bila Janov šesti in sedmi gol v sezoni.


Odlično je šlo tudi Zagrebčanom, ki so prvič slavili v Minsku. Ob zmagi Medveščaka s 4:1 je bil Gašper Krošelj drugi vratar.

Slovan pa je s 3:5 izgubil v gosteh pri Torpedu v Nižnji Novgorodu. Rok Tičar je v 46. minuti zaostanek s svojim sedmim golom v sezoni znižal na 2:5, pri tem mu je s podajo pomagal tudi Žiga Jeglič. Naša napadalca sta igrala slabih 20 minut, Rok je trikrat ustrelil na gol in dobil šest od 17 sodniških metov.