Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.11.2015 17:49:30
Deli članek:

Milovanović: V Grenoblu so potrebovali branilca

hddjesenice.si

Nekdanji slovenskih hokejski reprezentant Jakob Milovanovič se je zadnji dan oktobra dogovoril za sodelovanje z ekipo Sij Acroni Jesenice, vendar se v vrstah slovenskih državnih prvakinj ni prav dolgo zadržal. Po le 12 dneh si je našel novo sredino, saj odhaja v Grenoble, za katerega je pred leti že igral.

Že v torek so na spletni strani hokejskega kluba iz Grenobla objavili novico, da bo Milovanović okrepil njihove vrste, danes pa je 31-letni branilec potrdil, da bo kariero resnično nadaljeval v francoski ligi.

"Že ob podpisu pogodbe smo se dogovorili, da lahko klub zapustim, če dobim boljšo ponudbo. Določena je bila tudi odškodnina za moj prestop. Ko sem prišel na Jesenice, je iz Grenobla prišla ponudba. Potrebovali so branilca, Edo Terglav se je obrnil name, ponudil je pogoje, ki so zame ugodni in sklenila sva dogovor. V Francijo odhajam v petek in verjetno bom že v soboto tudi nastopil na svoji prvi tekmi. Ekipi Jesenic želim vse najboljše v vseh tekmovanjih, ki jih še čakajo," je ob slovesu z Jesenic dejal Milovanovič.

V 12 dneh, kolikor časa je bil Milovanovič član jeseniške ekipe, je zanjo odigral eno tekmo v ligi INL in torkovo tekmo slovenskega pokala, ko je bil eden od dveh strelcev za jeseniško zmago z 2:1 proti Celjanom.

Milovanovič je kariero začel v Kranju, pozneje pa je igral v Franciji, na Slovaškem, Poljskem, Danskem in v Italiji. Od večjih klubskih lovorik se ponaša z naslovom zmagovalca francoskega pokala. Za slovensko reprezentanco je nastopil na štirih svetovnih prvenstvih, od tega dveh v elitni diviziji. Na svetovnih prvenstvih je odigral štirinajst tekem, na katerih je dosegel dva gola in tri podaje.