Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
02.08.2014 10:00:13
Deli članek:

Vsaj ena pozitivna stvar

Arsen Perić

Hokejska sezona se ni še niti dobro začela, pa je na Celovški 25 že živahno. Celo bolj, kot bi si vodilni ljudje ljubljanske Telemach Olimpije želeli.

Tu ne merimo na živahnost igralcev, za katerimi je prvi teden skupnih priprav in trdega dela. Gre seveda za živahnost v našem medijskem prostoru, ki kar zadeva naše hokejsko klubsko okolje, natančneje našega edinega predstavnika v ligi EBEL, zadnja leta tako ali tako nikoli ni manjkala.

Težave, take in drugačne, predvsem pa so bile v ospredju tiste finančne narave, ki se kot jara kača vlečejo skoraj, odkar pomnimo, vedno najdejo pot v javnost. Za to poskrbimo predstavniki medijev, ki razkrivamo ali vsaj poskušamo razkriti resnico.

Tako smo tudi mi s člankom v včerajšnji številki Ekipe24 vodilnim v klubu naših državnih prvakov stopili že na tako vnet žulj. Zdaj že nekdanji napadalec Pascal Morency je razkril vsebino nekaterih podrobnosti iz lanske sezone, že dan prej je Ivo Jan v pogovoru za Šport TV z nekaj sočnimi izjavami zanetil plamen, zaradi Kanadčana pa se je ta dokončno razplamtel.

Oba sta bila odkrita in neposredna, za direktorja Matjaža Seklja, ki mu očitata največ napak, in novega predsednika Marka Popoviča verjetno veliko preveč, a včeraj se je le zgodilo nekaj novega. Nekaj, česar v približno zadnjih petih letih nismo bili vajeni. Zeleno-beli se presenetljivo niso zavili v molk, kot je bila to praksa do zdaj. Ne, iz vsega tega dogajanja je prišlo tudi do ene pozitivne stvari. Klub je namreč nemudoma dal izjavo za javnost in začel miriti vroče strasti.

Kot je bilo večkrat izpostavljeno na ponedeljkovi novinarski konferenci, so v klubu znova priznali, da na preteklost niso ponosni in da se trudijo za spremembe. Med drugim so zapisali še: "Novo vodstvo kluba nima prav nikakršne želje po polemiziranju in obračunavanju s posamezniki, ki so pustili pečat v Olimpiji. Za nastalo situacijo ne iščemo krivcev zunaj kluba, ampak delamo na spremembah, ki bodo omogočile boljšo prihodnost. Spoštujemo delo igralcev in trenerjev, ki so v klubu delovali v preteklih letih, prizadevamo si urediti situacijo, vezano na dolgove," je del izjave, zapisane na uradni strani kluba.

Izpostavili so tudi, da vedo, da morajo začeti delati na drugačen, boljši način, drugače kluba kmalu več ne bo: "To je predpogoj za sanacijo kluba, sicer bo ta končal v stečaju in potem skoraj zanesljivo nihče od teh, ki jim Olimpija dolguje zaslužen denar, ne bo prejel svojega plačila. Prav pa je, da se tega zavedajo vsi in s svojimi dejanji ne otežujejo izvajanja sprememb, saj s tem škodujejo tudi sebi."

Izjava je verjetno na različne naslovnike naredila različne vtise. Nekateri se ji smejijo, drugi so zamahnili z roko in ji ne verjamejo, potem so tu tretji, ki jih opogumlja k upanju, da bo prihodnost res bolj rožnata. Sami se odločite, katera različica vam bolj ustreza.