Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.03.2019 17:23:57

SŽ Olimpija v četrtfinalu z Rittnom, Jeseničani z Asiagom

Po končanih kvalifikacijah za četrtfinale v alpski hokejski ligi so danes moštva izbrala tekmece za izločilni del sezone. SŽ Olimpija, druga po rednem delu, bo igrala z Rittnom, Sij Acroni Jesenice pa z Asiagom.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic, osmi po rednem delu tekmovanja, so si četrtfinale priigrali v kvalifikacijah, ko so v dveh tekmah (obakrat je bilo 3:0) izločili Wipptal iz Vipitena.

Kvalifikacije so uspešno opravili še Cortina, Lustenau in Ritten, ki so si tako zagotovili vstopnice za četrtfinale.

Klubi, ki so si kot prvi štirje po rednem delu zagotovili neposredno uvrstitev v končnico (prvi Pustertal, druga SŽ Olimpija, tretji Red Bull Juniors Salzburg in četrti Asiago), so danes izbirali tekmece.


Pustertal je izbral Cortino, Ljubljančani so nato vzeli Ritten, Salzburg pa Lustenau. Četrti par je ostal Asiago - Sij Acroni Jesenice.

"Za izbor nasprotnika v četrtfinalu sva se po posvetu odločila s predsednikom kluba glede na možnosti izbire, saj smo izbirali kot drugi. V klubu želimo kar najbolj slediti ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono, zato smo se odločili za ekipo Rittner Buam, s katero imamo najboljši izkupiček v medsebojnih obračunih," je odločitev o izboru tekmeca pojasnil Tomaž Vnuk, direktor SŽ Olimpije.

Prve tekme četrtfinala bodo 18. marca. V tem delu tekmovanja bodo moštva igrala na štiri zmage, tekme bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Ljubljančani bodo prvo domačo tekmo tako igrali v ponedeljek ob 19.15, Jeseničani pa v sredo ob 19. uri.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike