kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.03.2019 15:23:43

Prvi dan kvalifikacij Bakuja uspešna le Kysselefova

Nikola Miljković
Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Bakuju je veselje prinesel le Tjaši Kysselef, ki se je kot osma uvrstila v sobotni finale na preskoku. Neuspešna sta bila Teja Belak na preskoku in Rok Klavora na parterju.

Najboljša v kvalifikacijah na preskoku je bila Američanka Jade Carey, ki je za svoja skoka dobila oceno 14,700. Druga je bila Mehičanka Alexa Moreno (14,533), tretja pa Indijka Dipa Karmakar (14,299). Kysselefova je z oceno 13,700 osvojila osmo mesto.

"Šlo je v redu. Pri obeh doskokih sem obstala. Sem zelo zadovoljna, lahko pa bi boljše in bolj čisto naredila doskok," je ocenila Kysselefova.

Teji Belak se nastop ni izšel povsem po načrtih - ob drugem skoku je padla -, z oceno 13,266 je končala izven finala, bila je 13.



Rok Klavora je prejel oceno 13,933, zadoščala je za deseto mesto. Najboljši na parterju je bil Kazahstanec Milad Karimi z oceno 14,433.

"Naredil sem zelo lepo, sodniki so mi po mojem mnenju veliko vzeli, saj tako lepo res že dolgo nisem naredil. Če bi dobil desetinko več, bi bilo precej lažje, tako pa bo premalo za finale," je kmalu po nastopu sporočil Klavora, ki pa nad končnim rezultatom ni bil pretirano razočaran, saj je konkurenca v Bakuju zelo močna.

Saša Bertonclja kvalifikacije na konju z ročaju čakajo v petek, takrat bo nastopila tudi Adela Šajn na gredi in parterju.

Članki iz rubrike